De ce Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”?

 

arhitectura.jpgVLAD TAILUP

Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”


 

După doi ani la Facultatea de Arhitectură, am realizat că sunt pe drumul cel bun. Visul meu, încă de la o vârstă fragedă, a fost să creez „ceva” durabil, „ceva” pentru societatea de astăzi. Îmi place că la această facultate se pune accentul pe libertatea de exprimare a studentului, putând să ne exprimăm atât opiniile referitoare la mediul universitar, cât și să ne manifestăm creativ ideile în cadrul proiectelor.  


Sunt foarte încântat de colectivul din care fac parte și sunt recunoscator atât Asociației Studenților Arhitecți, cât și cadrelor universitare care ne sunt alături și ne sprijină în orice, și în activitățile școlare și în cele extrașcolare.

 

 

 

De ce Facultatea de Automatică și Calculatoare?

 

automatica.jpgVICTOR CĂTĂLIN RADU

Facultatea de Automatică și Calculatoare

 

 

Facultatea de Automatică și Calculatore mi-a ajutat nu doar din perspectiva cunoștințelor dobândire, dar mi-a oferit și posibilitatea de a cunoaște oameni noi, cu idei și perspective diferite, dar care totuși au un lucru în comun: dorința de a crea și de a veni mereu cu ceva inovator în domeniul ingineriei. 

 

Ca proaspăt absolvent de liceu, a trebuit să fac o alegere, alegere care avea sa îmi influențeze în mod radical viitorul. Dacă aș fi pus din nou în această situație, cu siguranță Facultatea de Automatică și Calculatoare ar fi prima pe listă.

 

 

De ce Facultatea de Construcții și Instalații?

 

constructii.jpgALEXANDRU BÎNDAR

Facultatea de Construcții și Instalații

 

Am ajuns oarecum întâmplător la această facultate, însă probabil că în alegerile pe care le-am făcut de-a lungul vremii am avut și puțin noroc pentru că, într-un final, s-au dovedit a fi inspirate.

 

O carieră în domeniul tehnic te pregătește pentru o arie largă de activități, asta a fost, acesta este cel mai solid argument pe care îl ofer celor care au nevoie de sfaturi sau trebuie să ia decizii importante. De asemenea, domeniul tehnic, și domeniul construcțiilor în special, sunt niște arii de activitate deosebit de interesante, dinamice și vaste, în cadrul cărora fiecare absolvent găsește o parte atractivă.

 

Vă îndemn să veniți la studii în domeniul tehnic pentru că aici învățați cel mai mult să gândiți, lucru care vă va folosi în toate acțiunile și activitățile pe care le veți întreprinde în viață.

 

 

 

De ce Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial?

 

contructii de masini.jpgIONUȚ-MĂDĂLIN PIȘTA

Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial

 

Am ales această facultate din dorința de a-mi îndeplini un vis din copilărie, și anume acela de a proiecta diferite tipuri de mașini și utilaje, în care să îmbin cele mai avansate și moderne tehnologii.

 

La Construcții de Mașini m-a atras cel mai mult faptul că poți da frâu liber imaginației pentru a crea și a pune în practică orice idee iți vine, beneficiind de toată susținerea posibilă. Aici am găsit un mediu academic situat la cel mai înalt nivel, format din profesori deschiși, dornici să te învețe tot ce știu și ei.

 

Acum, la sfârșitul celor patru ani de studiu sunt convins că am facut cea mai bună alegere să vin la TCM, deoarece aplic ceea ce am învățat, la primul meu job, pentru care am fost selectat încă din timpul facultății.

 

 

 

De ce Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei?

 

 

electronica.jpgCIPRIAN FRÂNCU  

Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei

 

Am ales această facultate pentru că sunt pasionat de stiințele exacte. La momentul când m-am înscris la această facultate o vedeam ca pe una dintre opțiunile mele de a învăța ceva ce mă pasionează și de a avea ocazia să mă pregătesc pentru un viitor job care mi-ar plăcea. Această intuiție a mea s-a dovedit a fi bună. La Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) am învățat lucruri noi, am fost întotdeauna în pas cu noile tehnologii și am lucrat împreună cu profesorii, am folosit la laboratoare soft-uri de actualitate, utilizate chiar și de firmele de profil.

 

În patru ani de zile cât am fost student la ETTI am realizat de câtă muncă este nevoie pentru a realiza un procesor de 4 cm2 care de fapt conține sute de milioane de tranzistoare (dacă vrei să știi ce e un tranzistor, te aștept la ETTI să afli). De asemenea, colegii mei au putut învăța tehnologia care stă în spatele telefonului mobil, sau cum îți poți construi singur un roboțel. Încă din primul an, mediul a fost unul prietenos și unul propice pentru învățare. De la profesori, secretariat și până la colegii mai mari, toți m-au ajutat să realizez că alegerea de a studia la ETTI a fost una din cele mai bune de până acum.

 

Îmi place foarte mult relația pe care noi, studenții, o avem cu profesorii. Ori de câte ori le-am cerut ajutor sau sfaturi în legătură cu materia pe care o predau, nu au ezitat să ne ajute. Îmi place foarte mult colectivul de prieteni, sau pot spune „familia” pe care am întâlnit-o în cadrul Asociației Liga Studenților Electroniști din Iași. Am avut enorm de mult de învățat din această organizație și pot spune ca datorită activității mele ca voluntar în LS ETC am reușit să trec cu brio peste cei patru ani de studenție. Sunt încântat să fiu absolvent al uneia dintre cele mai importante universități din România și mai ales sunt mândru că dupa patru ani de studiu mă pot numi INGINER ELECTRONIST.

 

 

 

De ce Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului?

 

hidro.jpgADRIAN MATASARIU

Facultatea de Hidrotehnică Geodezie și Ingineria Mediului

 

Proaspăt absolvent al unui liceu teoretic m-am trezit cu viitorul în față, întrebându-mă ce urmează să fac. Evident că aveam niște repere stabilite din timp, însă în acel moment mintea îmi era în o mie de părți. Fiecare opțiune prezenta avantajele și dezavantajele sale, iar pentru mine principalele criterii de selecție au privit oportunitățile ce urma să le am la angajare în momentul finalizării studiilor precum și motivația financiară. Întrucât terminasem pe filiera matematică-informatică, îmi era clar că voi urma un domeniu care se bazează pe științele exacte, în care 1 și cu 1 fac 2, dar care în același timp îmi poate oferi oportunitatea de a-mi folosi imaginația și creativitatea… Ingineria! Mai exact Ingineria Geodezică! Pentru că în ea am găsit condensate toate disciplinele pe care mi-aș fi dorit să le studiez, dar la facultăți diferite.

 

După trei ani de facultate am învățat destul de multe lucruri interesante… mai bine spus practice și am aflat că matematica, fizica, geografia, dreptul, economia, informatica și multe altele pot avea și alte utilizări, altele decât cele pe care le cunoșteam în timpul  liceului. Acum, dacă m-aș întoarce cu trei ani în urmă, aș face aceeași alegere, pentru că am deja formată o viziune legată de meseria pe care am ales-o, una în care munca de birou se îmbină perfect cu munca de teren.

 

Consider că urmarea unei facultăți este o etapă importantă în viața noastră, perioada în care ne schimbăm mentalitatea și ne șlefuim personalitatea, iar factorul principal al acestei schimbări sunt oamenii cu care intrăm în contact direct. Începând de la colegii mai mari până la profesori, toți au avut și încă au un rol important în integrarea oricărui „boboc” intrat pe porțile Facultății de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului (HGIM), creând un mediu universitar  în care parcă ne știam de o viață și în care părerea fiecăruia contează.

 

Iar cum  „Studenții de azi sunt viitorul societății de mâine” vă invit să urmați cursurile secțiilor Facultății de HGIM  pentru a ne proiecta, construi și proteja viiitorul și, de ce nu, să ne cunoaștem și să ne împrietenim!

 

Felicitări pentru promovarea Bacalaureatului și mult Succes la admitere!

 

 

 

De ce Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului?

 

chimie.jpgMARIUS BURAGA

Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului

 

Am ajuns să studiez la TUIAȘI fiindcă am considerat că a fi student la o universitate tehnică este mult mai interesant și captivant decât să urmezi o universitate cu un alt profil. Devii inginer! Așa gândeam imediat după ce am luat Bac-ul.      

 

Apoi am ajuns la  Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, specializarea Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie, un domeniu de viitor, care deschide multe drumuri. Aici mi-am dat seama că nu este chiar așa de ușor pe cât părea să devii inginer, dar nu imposibil.

 

În cei patru ani de sudenție am cunoscut o mulțime de oameni de la care am avut ce învăța și de experiența cărora am profitat. Acești ani au fost doldora de reușite și împliniri. Și dacă ar fi să dau la o facultate de la TUIAȘI, aș da tot la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, fiindcă aici am gasit a doua mea familie.

 

 

 

De ce Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată?

           

electrotehnica.jpgCONSTANTIN-COSMIN ANDRONACHI

Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată

 

 

În timpul liceului am întâlnit o persoană care mi-a devenit mentor, un profesor de fizică ce m-a mi-a propus o cale, un drum; un drum legat de energie, fie ea electrică sau termică, pentru că orice s-ar întâmpla în această lume, energia este vitală. Acest drum ce la început părea străin s-a dovedit a fi drumul pe care îl caut.

 

După cum ne arată istoria, la finalul fiecărei crize financiare au fost căutați inginerii, fiindcă o economie nu poate funcționa fără oameni capabili să producă lucruri utile și mărețe. În zilele noastre, când deficitul de ingineri pe piața muncii este imens, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași vă oferă programe de studii care vă ajută să vă găsiți cu ușurință un loc de muncă.

 

Vorbesc din perspectiva unui absolvent al programului de licență și viitor absolvent al unui program de master de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată. În prezent sunt angajat, pe baza cunoștițelor pe care le-am deprins studiind la această facultate, după ce am refuzat alte două locuri de muncă; practic, am căutat oferta cea  mai bună și vă încurajez și pe voi să căutați ceea ce vi se potrivește mai bine și să credeți în voi, pentru a nu permite nimănui să profite de calitățile voastre.

 

Noi vă oferim o oportunitate și vă propunem o cale, dar până la urmă contează numai ce voi știți cu adevărat că vă doriți.

 

 

 

De ce Facultatea de Mecanică?

 

mecanica.jpgANDREI DONȚU 

Facultatea de Mecanică

 

Facultatea de Mecanică de la TUIAȘI este o facultate cu renume, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Renumele facultății a fost construit de profesori bine pregătiți și cu o experiență demnă de invidiat, dar și de studenții facultății, prin realizările lor.

 

Eu sunt mândru că sunt student la Facultatea de Mecanică, fiind un proaspăt absolvent al specializării de Autovehicule Rutiere. După patru ani de studenție am învățat că facultatea este ultima treaptă în pregătirea unui om și probabil cea mai importantă, pentru că, așa cum te folosești de ea sa-ți clădești viitorul, așa îl vei avea. Astfel, în anii de studenție ai ocazia să socializezi cu fel și fel de oameni, ai ocazia să înveți ceva ce îți place și să primești îndrumarea corectă din partea profesorilor, ai ocazia să te implici în diverse activități studențești cu ajutorul ligilor studențești, în care orice idee de proiect poate avea un real succes; dacă este împărtășită cu ceilalți și dezvoltată, aceasta poate aduce respect pentru munca depusă, pentru colegii tăi și, nu în ultimul rând, pentru facultatea ta. Pentru orice muncă depusă ești răsplătit prin burse, tabere, recunoștință și renume. Oportunitățile pe care ți le oferă facultatea sunt tentante și foarte diverse, cum ar fi aceea de a lucra într-o firmă de renume, făcând munca care îți place sau oportunitatea de a cunoaște o mulțime de oameni cu care să socializezi și să-ți împărtășești experiența, oportunitatea de a cunoaște mediile universitare din alte centre din țară sau din străinătate prin diverse schimburi de experiență și multe alte oportunități pe care doar viața studențească ți le poate oferi.

 

Dacă vă întrebați de ce am ales această facultate să știți că motivul e simplu: este o facultate care are un domeniu larg de activare pe piața muncii, ingineria mecanică fiind de nelipsit în industria lumii. Dacă ți-ai dorit să meșterești la motoare sau să faci un roboțel pe care să-l controlezi, dacă te-ai întrebat care sunt circumstanțele producerii unui accident auto, dacă traficul rutier ți se pare aglomerat și vrei să faci ceva în privința asta, o poți face, mergând la facultate și învățând.

 

Ceea ce e important să știți e că facultatea caută să vă învețe să gândiți, să vedeți din alte puncte de vedere multe lucruri și în timp ce vă creați această gândire inginerească, să vă creați și diverse oportunități de angajare, pentru a pune în practică cele învățate.

 

 

 

De ce Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor?

 

SIM.jpgDUMITRU DORU BUNDUC

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor

 

Fiind pasionat de tehnologii avansate în ingineria materialelor, am ales Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor deoarece oferă accesul la o gamă vastă de informaţii legate de dezvoltarea şi inovarea materialelor din cele mai diverse domenii.

 

Așa că, sfatul meu pentru toți cei care sunt în postura de a a opta pentru o facultate este acela de a alege ceea ce vă place, iar după ce ați făcut acest lucru, să nu vă pierdeți pasiunea pentru acel lucru pe parcurs, ci să găsiți metode prin care să vă motivați și să vă îndemnați să vă autodepășiți. Nu există limite atunci când vine vorba de a face ceea ce îți place, mai ales în domeniul tehnic, unde o idee poate schimba viitorul.

 

 

 

De ce Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial?

 

 

textile.jpgEMIL LOGHIN

Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial

 

În lumea fascinantă a materialelor textile te poți pierde când începi să vezi și să descoperi ce anume se poate face cu ele. De la selecții intuitive legate de trend-urile stabilite implacabil de lumea internațională a modei, la păreri personale despre cum ar putea fi combinate acestea pentru design interior, până la alegerea celor mai bune materiale pentru echipamente de protecție, a compozitelor pentru industria de automobile și aeronautică, a materialelor pentru construcții și agricultură, a grefelor vasculare, a ațelor chirurgicale, a e-textilelor. Aceasta este lumea în care te invităm să intri pentru a descoperi magia ce ne înconjoară, noi direcții sau domenii în care se pot utiliza textilele și de care nu ne putem lipsi.

 

Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!