logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimenteDepartamentul de Ingineria şi Managementul Mediului organizează în Italia…

AUGUST 31

Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului organizează în Italia a noua ediţie a Conferinţei Internationale de Ingineria şi Managementul Mediului

Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului, de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) organizează a noua ediţie a Conferinţei Internationale de Ingineria şi Managementul Mediului (International Conference on Environmental Engineering and Management)– ICEEM09, având ca tematică principală „Economia circulară și devoltarea durabilă”, în perioada 6- 9 septembrie 2017, în Bologna, Italia, împreună cu partenerii:

 

  • Departmentul de Inginerie Civilă, Chimică, Ingineria Mediului și Știința Materialelor, Universitatea Alma Mater Studiorum, Bologna, Italia (UNIBO);
  • Secţiunea de Biotehnologia mediului, parte a Federaţiei Europene de Biotehnologie.

 

ICEEM09 este o manifestare științifică internațională organizată pentru prima dată sub egida  Academiei Române.

 

Seria de Conferinţe Internaţionale de Ingineria şi Managementul Mediului, ICEEM, a fost iniţiată şi organizată la fiecare 2 ani, începând cu anul 2002, de către Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului de la TUIASI. Scopul principal al acestor evenimente a fost, de la început, acela de a aduce împreună cercetători, reprezentanţi ai comunităţii academice, reprezentanţi ai organizațiilor publice și private sau studenţi care activează în domeniul Ingineriei mediului pe plan internațional şi de a facilita transferul de informaţii şi diseminarea rezultatelor cercetării ştiinţifice. Limba oficială a conferinţelor ICEEM este limba engleză.

 

Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului de la TUIASI este lider la nivel național în ceea ce privește cercetarea și programele educaționale în domeniul Ingineriei Mediului. În 2011, programele oferite în domeniul Ingineriei Mediului (la nivel de licență, masterat, doctorat și post-doctorat) au fost clasificate pe prima poziție în ierarhia naţională a programelor din domeniul Ingineriei Mediului pe baza performanţelor în educaţie, cercetare, a vizibilității naţionale şi internaţionale şi a parteneriatelor create în vederea colaborărilor instituţionale.

 

A noua ediţie a Conferinţei de Ingineria şi Managementul MediuluiICEEM09 reprezintă un eveniment ştiinţific internaţional de prestigiu care este dedicat promovării şi diseminării rezultatelor ştiinţifice obţinute la nivel naţional şi internaţional, în domeniile Ingineriei mediului, Managementului Mediului şi Dezvoltării Durabile.

 

La această ediție, ICEEM09, vor fi prezenți 215 participanti care vor susține 134 comunicări orale și 104 postere, grupate în 33 de sesiuni pe cele 6 tematici majore ale conferinței și anume:

 

1) Biotehnologia mediului în contextul economiei circulare;

2) Tehnologii de tratare, epurare, recirculare a apei/apei uzate;

3) Managementul durabil al deșeurilor pentru obținere de substanțe, materiale și valorificare energetică;

4) Evaluarea sustenabilității și ecoinovare;

5) Materiale noi pentru aplicații în energie și mediu;

6) Monitorizarea și modelarea în protecția mediului.

 

Rezumatele acceptate de către Comitetul Științific Internațional pentru prezentările la ICEEM09 sunt publicate de către Editura ECOZONE, a OAIMDD Iași, în Volumul Conferinţei (ICEEM09 Conference Abstracts Book).

 

Participanții de la această ediție provin din 26 de țări de pe trei continente: Algeria, Austria, Belgia, Danemarca, Ecuador, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Iran, Italia, Lituania, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Republica Moldova, Maroc, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Federația Rusă, Serbia, Spania, Turcia, Ungaria.

 

Prezentările plenare vor fi susţinute de personalităţi ştiinţifice remarcabile din domeniu: Prof.dr. Adisa Azapagic (Universitatea din Manchester, Marea Britanie), Prof. dr. Willy Verstraete (Universitatea din Ghent, Belgia), Prof.dr. Nikolas Kalogerakis (Universitatea Tehnică din Creta, Grecia), Prof.dr. Nathalie Gontard (INRA, Franța), Prof. dr. Francesco Fatone (Universitatea din Verona, Italia), Prof.dr. Anton Friedl (Universitatea Tehnică din Viena, Austria), Prof.dr. Almudena Hospido, Universitatea Santiago di Compostella, Spania, Prof.dr. Dana Perniu (Universitatea Transilvania din Brașov, Romania) şi Prof.dr. Thomas Ternes, Institutul Federal German de Hidrologie, Germania.

 

Contribuţiile ştiinţifice semnificative prezentate în cadrul conferinţei ICEEM09 vor fi publicate in extenso, după recenzia acestora, în patru numere speciale ale unor jurnale internaţionale prestigioase:

  • New Biotechnology (revista cotata ISI, IF= 3.813, Elsevier), 1 număr special
  • Process Safety and Environmental Protection (revistă cotată ISI, IF= 2.905, Elsevier), 1 număr special
  • Sustainable Production and Consumption (revistă indexată ISI, Elsevier), 1 număr special
  • Environmental Engineering and Management Journal (revistă cotată ISI, IF=1.096, TUIASI), 2 numere speciale

 

Mai multe informaţii despre cea de-a noua ediţie a Conferinţei Internationale de Ingineria şi Managementul Mediului – ICEEM09, precum şi informaţii legate de ediţiile anterioare, sunt disponibile pe site-ul oficial al conferinţei: www.iceem.ro.

 

Președinții Conferinței ICEEM09 sunt: Prof.dr.ing. Carmen TEODOSIU, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Prof.dr.ing. Fabio FAVA, Universitatea  Alma Mater Studiorum din Bologna, Italia, Prof. dr.ing. Philippe CORVINI, Federaţia Europeană de Biotehnologie, secțiunea: Biotehnologia mediului.

 


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!