logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimentePeste 500 de invenţii din 30 de ţări la EUROINVENT 2017

MAI 24

Peste 500 de invenţii din 30 de ţări la EUROINVENT 2017

Timp de două zile, de joi, 25 mai şi până sâmbătă, 27 mai, la Iaşi sunt aşteptaţi cercetători şi inventatori din toată lumea, la salonul de invenţii EUROINVENT 2017, organizat de Forumul Inventatorilor Români, Centrul de Informare Europe Direct Iaşi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universiti Malaysia Perlis.

 

Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii şi va cuprinde patru manifestări majore, o expoziţie de invenţii şi proiecte inovative, o conferinţă internaţională, dar şi un salon de arte vizuale şi un salon de carte tehnico-ştiinţifică. Deschiderea evenimentului va avea loc joi, de la ora 11.00, în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii, urmată la ora 12.00 de conferinţa internaţională în domeniul cercetării ştiinţifice şi tehnice, unde vor fi prezentate peste 50 de lucrări de către participanţi din 15 ţări.

 

La expoziţia care va fi amplasată la parterul şi la etajul Palatului Culturii vor fi peste 500 de invenţii şi proiecte inovative ale participanţilor din 30 de ţări, inclusiv ale studenţilor şi profesorilor de la Universitatea Tehnică. În aceeaşi zi, de la ora 17.00, la Casa Balş este programat Salonul de Arte Vizuale, unde vor expune creatori şi profesori de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi.  „Invenţiile sunt din domeniul ştiinţific şi tehnic, nu au mai fost prezentate la salonul nostru anterior, iar în general sunt cu aplicabilitate practică sau cu implicaţii sociale. Vor fi inclusiv creaţii ale studenţilor şi profesorilor TUIASI, din mediul universitar românesc, dar şi economic”, a precizat prof. univ. dr. ing. Petrică Vizureanu, de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, chairman al evenimentului.

 

Vineri, de la ora 11.00, vor avea loc demonstraţii din partea inventatorilor, iar de la ora 16.30 este programat Salonul de Carte Tehnico-Ştiinţifică, fiind depuse aproximativ 100 de titluri din acest domeniu, care au fost examinate zilele trecute de către un juriu. În cea de-a treia zi, sâmbătă, 27 mai, de la ora 11.00 va avea loc un workshop, iar de la ora 14.00 va fi festivitatea de premiere a invenţiilor. Marele premiu, în valoare de 10.000 de lei, pentru cea mai bună invenţie de la EUROINVENT, va fi oferit de Fundaţia „Dan Voiculescu”.

 

Evenimentul este organizat în colaborare şi cu Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Pentru Protecţia Mediului, Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi, Universiti Malaysia Terengganu.

 

 


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!