logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimenteUniversitatea Tehnică organizează faza națională a Concursului Naţional…

MAI 18

Universitatea Tehnică organizează faza națională a Concursului Naţional Studenţesc de Mecanică „Andrei Ioachimescu”

Începând de joi, 18 mai şi până sâmbătă, 20 mai, Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial (CMMI) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va găzdui faza națională a celei de-a opta ediţie a Concursului Naţional Studenţesc de Mecanică „Andrei Ioachimescu”. Vineri, de la ora 9.00 va avea loc festivitatea de deschidere, urmând ca de la ora 10.00 să înceapă concursul propriu-zis. 

 

La ediţia din acest an sunt aşteptaţi să participe 60 de concurenţi de la 12 universităţi din toată ţara, şi anume: Academia Tehnică Militară din Bucureşti, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea din Piteşti, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Concursul este dedicat în special studenţilor din anul I şi II şi este organizat pe patru profiluri: mecanică I, mecanică II, nemecanic şi Inginerie Civilă. „Concursul constă într-un set de trei probleme specifice pentru fiecare secţie, sunt subiecte scrise, existând şi o bibliografie pe care concurenţii au putut să o consulte”, a precizat prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraş, decanul Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial.

 

Anul acesta, de la TUIASI vor participa opt studenţi care au trecut de faza locală: trei de la CMMI, unul de la Facultatea de Mecanică şi patru de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii. „Concursul se adresează studenţilor de anul I şi II, este stimulativ pentru aceştia deoarece vorbim despre o competiţie. A învăţa ce înseamnă competiţia şi care sunt avantajele în urma participării la aceasta sunt lucruri important, stimulându-le în continuare activitatea pentru perioada de specializare”, a precizat prof. univ. dr. ing. Liliana Bejan, director al Departamentului de Mecanică Teoretică.

 

Premierea participanţilor va avea loc într-o ceremonie festivă organizată sâmbătă, 20 mai, în Aula „Gheorghe Asachi” din Copou.

 

Afis A3.jpg


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!