logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimenteADMITERE 2017 la TUIASI | O singură taxă și un singur dosar pentru toate…

IULIE 07

ADMITERE 2017 la TUIASI | O singură taxă și un singur dosar pentru toate facultățile și specializările

admitere drona text.jpg

 

Începând cu anul acesta, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a implementat un sistem nou de admitere prin care candidatul se poate înscrie la oricâte facultăți și specializări dorește cu un singur dosar și plătind o singură dată taxa de admitere. Mai mult, candidații se pot înscrie la TUIASI completând formularul online de acasă, accesibil la adresa https://www.admitere2017.tuiasi.ro.

 

Cu ajutorul formularului online, viitorii studenți pot bifa, în ordinea preferințelor, toate facultățile și toate specializările la care vor să se înscrie și pot alege dacă vor să intre în concurs și pentru locurile la taxă (în cazul în care nu prind un loc la buget) sau doar pentru locurile bugetate.

 

Mai puțin efort pentru absolvenții de liceu

 

TUIASI este una dintre primele universități din țară care modifică sistemul de admitere într-unul modern și dinamic, cu o structură arborescentă, care vine în ajutorul candidatului: mai puține taxe și mai puțin efort depus la admitere. Sistemul de admitere este unul complex, informatizat integral și realizat „în casă” de către o echipă TUIASI. Cu ajutorul acestuia, candidații pot selecta printr-un singur formular, fie că aleg să îl completeze online sau în format tipărit, la comisiile de admitere, oricâte specializări doresc de la oricâte facultăți ale Universității, iar sistemul îi va repartiza în funcție de medii și de ordinea preferințelor absolvenților de liceu. Acest sistem va asigura de asemenea și o mai echitabilă distribuție a studenților pe locurile facultăților, ținând bineînțeles seama de ordinea opțiunilor acestora. Distribuția pe locuri se va face în timp real și va putea fi urmărită pe site-ul TUIASI în perioada 10 – 31 iulie.

 

„Noul sistem de admitere vine în ajutorul candidaților, în sensul că un candidat poate, cu o singură taxă și un singur dosar, să se înscrie la toate cele 11 facultăți ale universității noastre. Absolventul de liceu depune dosarul la facultatea care este prima opțiune pentru el și apoi nu mai trebuie să se deplaseze cu alte dosare, cu alte acte, la celelalte facultăți. Vom avea în timp real, în funcție de media și de opțiunea candidatului, o distribuție pe cele nouă facultăți, pentru că la două dintre ele se va da test de admitere, Facultatea de Arhitectură «G.M. Cantacuzino» și Facultatea de Automatică și Calculatoare”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI. Rectorul a amintit și de faptul că absolvenții de liceu din Republica Moldova și Ucraina sunt scutiți de taxa de admitere și primesc o noapte de cazare gratuită în Campusul „Tudor Vladimirescu” în momentul în care vin să se înscrie la TUIASI. Mai mult, candidații din Republica Moldova se pot înscrie și în cele trei puncte de înscriere din Bălți, Chișinău și Ungheni, în perioada 13 – 14 iulie (mai multe detalii pe site).

 

3.703 de locuri la licență

 

Candidații care au optat pentru completarea formularului online, cu toate opțiunile în ordinea preferințelor, date despre liceul absolvit, diplomă, date personale șamd, trebuie să vină cu dosarul cu acte la facultatea unde au prima opțiune, abia atunci sunt considerați înscriși în totalitate. Candidații care completează formularul dar nu aduc dosarul la facultate nu intră în concurs.

 

Anul acesta, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași scoate la concurs 3.703 de locuri pentru studiile de licență.


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!