logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimente320 de elevi din Iași, la faza județeană a Concursului Național de Matematică…

MARTIE 17

320 de elevi din Iași, la faza județeană a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”

Ediția a XXI-a a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, faza județeană, va avea loc în perioada 18 - 19 martie 2017, la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

 

S-au înscris 320 de elevi de la liceele din județul Iași, clasele IX – XII. Concursul este împărțit în patru secțiuni: Uman, Tehnic, Servicii Resurse – Protecția Mediului, Științele Naturii. Subiectele au fost alese, ca în fiecare an, în așa fel încât să evidențieze atât cunoștințele de matematică ale concurenților, cât și creativitatea și spiritul pratic al acestora, calități apreciate în mod deosebit în formarea viitorului inginer. „Concursul este diferit față de olimpiadă, cu aplicații către toate domeniile, chiar dacă provin de la profilul uman. Problemele au și elemente de creativitate, nu este o matematică riguroasă, ci sunt mai mult destinate părții de matematică aplicată în inginerie”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraș, decan al Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial. Nu participă la concurs elevi de la profilul matematică - informatică.

 

Mangeron2016_3531.jpg

 

Candidații care obțin premii sau mențiuni la fazele județene ale Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” vor beneficia de un bonus de două puncte la media finală de admitere la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial. După faza județeană, care se desfășoară concomitent în toată țara, va avea loc, în perioada 19 – 21 mai 2017, faza națională, care se va ține tot la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial.

 

Concursul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași și Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial.

 

Mangeron2016_3549.jpg


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!