logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimenteFacultatea de Construcții de Mașini organizează Concursul de Creativitate…

MAI 11

Facultatea de Construcții de Mașini organizează Concursul de Creativitate Mecanică „Dimitrie Mangeron”

competitie.jpg

 

Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial (CMMI) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează vineri, 12 mai, Concursul de Creativitate Mecanică „Dimitrie Mangeron”. Evenimentul, aflat la a XIII-a ediţie, este desfășurat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, anul acesta co-organizatori fiind şi Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi, Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” din Paşcani şi Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni, judeţul Vaslui.

 

Competiţia va consta în trei probe, una dintre ele fiind o probă teoretică, susţinută de echipele participante, una practică, de imaginaţie şi creativitate, dar şi o probă teoretică individuală, care va fi susţinută doar de elevii clasei a XII-a, membri ai echipelor participante. „Rezultatul acestei ultime probe, corelat cu cel obţinut de echipă, va asigura o ierarhizare a elevilor de clasa a XII-a, astfel încât premianţii vor beneficia de facilităţi la admiterea la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial şi de bursă de studii pentu primul semestru din anul I”, au precizat reprezentanţii facultăţii.

 

Astfel, vineri începând cu ora 9.00, timp de patru ore, participanţii vor susţine cele trei probe, urmând ca proba practică să fie prezentată şi public. Între timp, aceştia vor vizita facultatea, iar de la ora 16.30 va avea loc festivitatea de premiere. Concursul este destinat elevilor de liceu, din clasele IX-XII, cu profil mecanic, din judeţul Iaşi, dar şi din judeţele vecine, fiecare colegiu tehnic sau liceu tehnologic putând fi reprezentat de un echipaj format din patru elevi, câte unul din fiecare dintre clasele IX-XII. La această ediţie au fost înscrise 12 echipaje, formate din 58 de elevi, de la unităţi de învăţământ din Iaşi, Vaslui, Zorleni, Piatra Neamţ, Roman, Paşcani, Târgu Frumos, Vlădeni şi Dărmăneşti.


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!