logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimenteStudenții TUIASI dau startul curățeniei de primăvară în campus

MARTIE 31

Studenții TUIASI dau startul curățeniei de primăvară în campus

campanie reciclare tudor 2017.jpg

 

Amplă campanie de ecologizare și amenajare a Campusului „Tudor Vladimirescu”

 

Sub deviza „Strânge, selectează, reciclează pentru un campus mai curat”, studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), cu sprijinul Direcției Servicii Studențești, fac curățenie în Campusul „Tudor Vladimirescu” sâmbătă, 1 aprilie 2017, începând cu ora 10.00.

 

Aproximativ 300 de studenți se vor reuni în parcarea caminului T7 - 8 din Campusul „Tudor Vladimirescu” pentru a curăța spațiile aferente căminelor cât și spațiile comune din campus.

 

Devenită deja tradiție în rândul studenților și ajunsă la cea de-a patra ediție, scopul campaniei este în primul rând de a produce o schimbare de imagine în campusul „Tudor Vladimirescu”, dar și de a transmite un mesaj de solidarizare în rândul studenților.

 

Anul acesta, cu participarea organizațiilor studențești, a studenților reprezentanți în forurile decizionale din cadrul universității și a colegilor voluntari, organizatorii campaniei își propun să contribuie mai mult la imaginea campusului, atât din punct de vedere estetic, dar și sub aspectul stimulării reciclării, o tendință devenită obișnuință în multe dintre țările europene.

 

ecologizare_campus.jpg

 

Astfel, studenții vor să planteze pomi în spațiile verzi nepopulate, să amenajeze estetic spațiile verzi, să colecteze selectiv deșeurile din campus și să le recicleze folosind aparatul de reciclare amplasat în campus, în spatele căminului T17.

 

În paralel cu acțiunea din Campusul „Tudor Vladimirescu”, o altă echipă de voluntari va ecologiza albia râului Bahlui din zona campusului academic.

 

 

Studenților le pasă de mediul în care locuiesc și sperăm ca prin această campanie să stimulăm grija și respectul față de campus, să încurajăm depozitarea deșeurilor în spațiile special destinate și să încurajăm colectarea selectivă.

 

 Andrei Gazea, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!