logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimenteUniversitatea Tehnică elimină taxa de înscriere pentru candidații din Republica…

IULIE 05

Universitatea Tehnică elimină taxa de înscriere pentru candidații din Republica Moldova și Ucraina

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) oferă o serie de facilități în ceea ce privește admiterea în anul universitar 2017 - 2018 pentru studenții din Republica Moldova și cei din Ucraina. Candidații din Republica Moldova și din Ucraina vor fi scutiți de plata taxei de înscriere, care va fi unică dat fiind sistemul de admitere cu un singur dosar la toate facultățile, implementat începând cu acest an de TUIASI.

 

Mai mult, reprezentanții universității au precizat că li se va asigura o noapte gratuită de cazare tinerilor din Republica Moldova care vor veni la Iași pentru a-și depune personal actele în original, în perioada 27 - 31 iulie. „Este o politică a universității de a încuraja studenții din Republica Moldova de a urma studii la Politehnica ieșeană. Este în spiritul relațiilor firești, normal, între două state care au aceeași cultură, limbă și istorie. Trebuie ca aceste elemente declarative să fie însoțite și de niște pași fizici, reali. Iată că unii dintre acești pași îi face și universitatea prin oferirea acestor facilități tinerilor din Basarabia care vor să vină la noi”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică și asigurarea calității la TUIASI.

 

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași va organiza și puncte de înscriere pentru candidații din Republica Moldova în licee din mai multe localități de peste Prut. Astfel, cei care vor dori să își depună dosarele de înscriere la TUIASI pot să meargă în intervalul 13 - 14 iulie, între orele 10.00 și 15.00, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți, Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău și la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Ungheni. Aceștia vor veni personal în România între 27 și 31 iulie pentru a depune actele în original, putând beneficia atunci de o noapte de cazare gratuită în Campusul „Tudor Vladimirescu”.

 

Mai multe detalii despre admiterea pentru candidații români de pretutindeni, pe pagina de admitere a universității.

 

admitere drona.jpg


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!