logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeEvenimente270 de elevi de la liceele din Iași participă la Concursul Național de Matematică…

MARTIE 09

270 de elevi de la liceele din Iași participă la Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, organizat la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”

Sâmbătă, 10 martie, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) se desfăşoară Concursul Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, faza judeţeană, eveniment aflat la a XXII-a ediţie. Anul acesta s-au înscris aproximativ 270 de elevi de la licee din tot judeţul, din clasele IX-XII. Concursul propriu-zis va avea loc în incinta Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial (CMMI), elevii fiind aşteptaţi să ajungă la ora 9.00, urmând ca proba scrisă să înceapă de la ora 10.00.

 

Competiția va fi împărţită în patru secţiuni care vor acoperi mai multe profiluri şi anume: cel tehnic, de servicii, profilul uman şi de ştiinţe ale naturii. Nu vor participa elevi care urmează profilul matematică-informatică. „De la început a fost ideea de a se realiza un concurs de matematică aplicată la care să poată participa toţi elevii, indiferent că au sau nu pregătire în acest domeniu. Astfel, cei pentru care matematica este o plăcere, un hobby, și din fericire sunt destul de mulţi, au această ocazie de a participa”, a precizat prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraş, decanul CMMI.

 

concurs haimovici_1.jpg

 

Subiectele au fost concepute de profesori de liceu, fiind considerate accesibile pentru elevii care au urmărit punctele principale de pregătire din programa școlară. Acestea au fost ulterior verificate, editate şi corectate de prof. univ. dr. Mihai Ispas împreună cu lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la TUIASI. „Subiectele sunt mai apropiate din punct de vedere al conținutului și de ceea ce fac elevii la școală, spre deosebire de olimpiadă unde subiectele sunt foarte grele şi unde fac faţă doar acei elevi care au o pregătire suplimentară”, a completat prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraş.

 

Lucrările vor fi corectate pe parcursul zilei de sâmbătă, urmând ca în seara aceleiaşi zile să fie afişate rezultatele. Duminică, 11 martie, de la ora 9.00, în Sala TCM 2 de la CMMI va avea loc premierea elevilor.  Cei care vor obţine premii la această fază judeţeană a concursului vor avea un bonus de două puncte la media de admitere la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial. Candidaţii care vor trece de faza judeţeană vor participa la etapa naţională ce va avea loc pe 12 mai 2018.

 

Concursul Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, împreună cu Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial de la TUIASI.

 

concurs haimovici_2 - subiecte.jpg


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.