logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimentePeste 600 de elevi participă la faza națională a Concursului de Matematică…

MAI 18

Peste 600 de elevi participă la faza națională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, împreună cu Facultatea de Construcţii de Maşini şi Mangement Industrial (CMMI) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, organizează în perioada 19-21 mai ediţia naţională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”.

 

Competiţia se află la a XXI-a ediţie, faza naţională a concursului fiind precedată de o fază judeţeană care a avut loc în luna martie a acestui an, când au participat 237 de elevi din judeţul Iaşi. La faza naţională sunt aşteptaţi să participe 634 de concurenţi din 40 de judeţe ale ţării, organizatorii precizând că numărul participanţilor este mai mare decât anul trecut, când au fost 537 de concurenţi. „Creşterea numărului de participanţi arată că acest concurs este unul foarte bine primit şi văzut, credem noi că succesul este datorat stricteţii cu care se desfăşoară. Subiectele sunt elaborate de cadre didactice din toată ţara. Mai întâi acestea sunt propuse, adunate de prof. univ. dr. Mihai Ispas, dumnealui le verifică, le sortează, sunt eliminate eventualele erori, apoi sunt înaintate către Ministerul Educației, care le analizează. Subiectele vin în ziua examenului, nu se ştie nimic despre ele, de asemenea şi toate sălile sunt supravegheate atât de cadre didactice cât şi de studenţi, care verifică să fie un concurs corect”, a precizat prof. univ. dr. Cătălin Dumitraş, decanul Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Mangement Industrial.

 

Mangeron2016_3531.jpg

 

Concursul este destinat elevilor de liceu din clasele IX-XII care nu urmează profilul de matematică-informatică, dar care doresc să își dovedească pregătirea în acest domeniu. Competiția este structurată în patru secţiuni: umană, tehnică, servicii resurse-protecţia mediului și știinţele naturii. Elevii care vor obţine în urma corectării lucrărilor premiile I, II sau III au asigurat un loc la CMMI, fără a mai susține concurs de admitere. Organizatorii spun că anul trecut un elev din Râmnicu Vâlcea a devenit student al CMMI după ce a câștigat unul dintre premii.

 

Deschiderea oficială a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” va avea loc sâmbătă, de la ora 9.00, în amfiteatrul TCM al CMMI, iar de la ora 10.00 vor începe probele de concurs. În aceeaşi zi, tezele vor fi corectate de cadrele didactice care însoţesc echipajele, urmând ca după afişarea rezultatelor să fie şi două ore destinate depunerii eventualelor contestaţii, iar în cursul serii, la ora 21.30, vor fi afişate rezultatele finale. Duminică, 21 mai, de la ora 10.00, în amfiteatrul TCM 2 va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor. Membrii Societăţii Române de Matematică au anunţat organizatorii că vor asigura 100 de medalii pentru participanţi.


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!