logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeEvenimenteFacultatea de Hidrotehnică organizează un seminar pentru a dezbate felul…

DECEMBRIE 13

Facultatea de Hidrotehnică organizează un seminar pentru a dezbate felul în care se evaluează daunele în construcții

cracks-1287495_1280.jpg

 

Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, împreună cu Colegiul Internaționale de Pregătire Continuă a Experților și Specialiștilor organizează un seminar cu titlul „Expertiză, tehnică, mijloc de probă – evaluarea daunelor în construcții”.

 

Acesta va avea loc vineri, 14 decembrie 2018, de la ora 12.30, în sala HPM 1, fiind invitați experți, evaluatori, juriști și alți specialiști interesați de această problematică. „Este un seminar, o pregătire pentru experți tehnici, evaluatori, fie că sunt pe domeniul tehnic, fie că lucrează în sistemul bancar sau în sistemul asigurărilor. Este vorba de juriști, de economiști sau de ingineri, iar scopul întâlnirii este de a se încerca o uniformizare a metodologiei de efectuare a expertizelor și evaluărilor pagubelor din construcții”, a explicat prof. univ. dr. ing. Florian Stătescu, decanul facultății.

 

Acesta a precizat că este vorba de evaluări ale pagubelor ce provin în urma unor seisme, alunecări de teren, diverse tasări, în general probleme care afectează funcționalitatea construcțiilor și că se va încerca, la Iași, stabilirea unor modalități de lucru pentru a se putea dovedi științific, în cadrul unor expertize judiciare, aceste pagube.

 

Până în momentul de față se estimează prezența la eveniment a circa de 50 de participanți, experți în diverse domenii.

 


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.