logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeEvenimenteFacultatea de Automatică și Calculatoare va inaugura două laboratoare realizate…

NOIEMBRIE 27

Facultatea de Automatică și Calculatoare va inaugura două laboratoare realizate în colaborare cu firme de profil din Iași

Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va inaugura mâine, marți, 28 noiembrie 2017, de la ora 11.00, două laboratoare moderne realizate de către două companii ieșene. Evenimentul va avea loc la sediul Facultății de Automatică și Calculatoare, întâi în Sala de Consiliu, etajul I, iar apoi se vor vizita cele două laboratoare. Conducerea facultății a colaborat cu firmele Continental Automotive și Tech-Con, fiecare aducând câte un laborator la cele mai înalte standarde - de la modernizarea spațiului de studiu, până la dotarea cu calculatoare, osciloscoape, echipamente industriale, de testare și de simulare.

 

„Noi avem colaborări cu mai multe firme, iar ideea a pornit și de la inițiativa lor, care voiau să antreneze și să ofere sprijin în activități didactice studenților interesați, care, potențial, vor fi angajați în domeniu. Este vorba de investiții de câteva mii de euro, iar laboratoarele vor fi folosite în cazul disciplinelor didactice, dar și extra curricular, pentru studenții care vor să lucreze suplimentar. Sperăm să extindem colaborarea la un nivel cât mai mare, să beneficiem de sprijin și de la alte firme în dotarea cu echipamente a laboratoarelor”, au precizat reprezentanții Facultății de Automatică și Calculatoare.

 

Proiectele au fost puse la punct de către companii în colaborare cu cadrele didactice ale facultății, lucrările efectuându-se pe durata a aproximativ șase luni de zile. Cele două laboratoare vor deservi studenților Departamentului de Automatică și Informatică; cel modernizat de Continental Automotive se va numi „Cercul studențesc «Learn and practice Automation»”, în timp ce laboratorul modernizat de Tech-Con va fi „Hydraulic, Pneumatic & Industrial Automation”.

 

La evenimentul de marți au fost invitați Mihai Chirica, primarul Iașului, prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache, prorector responsabil cu informatizarea și comunicațiile digitale la TUIASI, Marian Petrescu, director al Continental Iași, Cătălin Dosoftei, director general Tech-Con, și Dan Zaharia, senior consultant Extind Management.


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.