logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimenteAu fost făcute publice concluziile întâlnirii Alianței Române a Universităților…

IULIE 17

Au fost făcute publice concluziile întâlnirii Alianței Române a Universităților Tehnice, găzduită la Iași

În perioada 5 - 7 iulie 2017, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a găzduit întâlnirea conducerilor universităților tehnice din țară, reunite în Alianța Română a Universităților Tehnice (ARUT). Au participat de asemenea, în calitate de invitați, ministrul Cercetării şi Inovării – prof. univ. dr. ing. Lucian Georgescu, președintele Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS) – prof. univ. dr. ing. Iordan Petrescu şi președintele Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior – prof. univ. dr. ing. Claudia Popescu.

 

La întâlnirea de la Iași s-au discutat mai multe subiecte, printre care și propunerea Ministerului Educației Naționale privind „Metodologia de clasificare a universităţilor şi ierarhizare a programelor de studiu” sau propunerea ARACIS cu privire la metodologia de evaluare a şcolilor doctorale şi a studiilor doctorale. S-au analizat condiţiile în care se desfășoară activitatea de cercetare ştiinţifică în universități, a impactului acesteia pe plan internaţional şi naţional şi a importanţei majore pe care o are în progresul tehnic și economic al societății românești, reiterându-se importanța care trebuie acordată învățământului tehnic superior din România

 

Toate deciziile și propunerile rezultate în urma întâlnirii ARUT se regăsesc în comunicatul de presă elaborat de către conducerile celor cinci universități și care este disponibil la acest link.


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!