logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeEvenimenteElevii de liceu, invitați să afle mai multe despre „Internet of Things”…

DECEMBRIE 12

Elevii de liceu, invitați să afle mai multe despre „Internet of Things” la Facultatea de Electronică de la Politehnica ieșeană

internet of things.jpg

 

Profesorii și studenții de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează vineri, 14 decembrie 2018, un workshop recomandat în special elevilor de liceu.

 

Cursul cu tema „Internet of Things” va avea loc de la ora 16.00, în Aula Magna „Carmen Sylva” a universității și îi va ajuta pe cei prezenți să afle ce este o casă inteligentă, să afle mai multe despre Big Data, Machine Learning, Inteligență Artificială și în general despre tehnologiile viitorului și ale prezentului. „Internetul este astăzi o parte importantă din viața noastră. Începând de la clasicele calculatoare personale, tablete, smartphone-uri și până la televizoare și console de jocuri, totul se poate conecta la rețeaua Internet. Dotate cu senzori și conectate între ele pentru a lucra împreună, pentru a înțelege mai bine ceea ce face și pentru a ne ajuta să ne facem viața mai ușoară, toate aceste device-uri au căpătat astăzi «simțuri» și colectează o mulțime de date despre fiecare dintre noi”, au precizat reprezentanții facultății.

 

Astfel, workshopul va răspunde la o serie de întrebări, cum ar fi câți pași facem pe zi, câte ore de „deep-sleep” avem într-o noapte, ce înseamnă o casă inteligentă sau ce este de fapt „Internet of Things” și ce va aduce în viitor?

 

Toți cei care își doresc să participe, elevi și nu numai, trebuie să completeze formularul de inscriere care poate fi găsit aici: https://goo.gl/forms/rc5WrHZlDuONC4nG3

 


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.