logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeEvenimenteStudenții de la TUIAȘI își pot începe cariera la JobShop

APRILIE 03

Studenții de la TUIAȘI își pot începe cariera la JobShop

Studenții de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) au oportunitatea să se întîlnească cu 18 angajatori din domeniul tehnic și IT cu prilejul celei de-a XVIII-a ediții a Evenimentului Național de Carieră JobShop®. Acesta se va desfășura în perioada 5 -11 aprilie 2013 și este organizat de BEST Iași în colaborare cu TUIAȘI.

 

[BEST Iasi] JobShop 2013_Ziua de standuri.jpg

 

Pe parcursul celor șase zile de eveniment se vor desfășura 12 activități, iar studenții vor putea să își depună CV-uri pentru locuri de mun­că, lo­curi de practică sau burse la fir­me ca Delphi, Autoliv, Em­bar­ca­de­ro, Expert Network, E-on Ro­ma­ni­a, Continental sau Levi

 

Tîrgul va debuta cu activitatea „Cariere de succes”, ce va avea loc vineri, 5 aprilie, la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată a TUIAȘI. La aceasta vor lua parte reprezentanți ai companiilor Continental, Delphi, Energy Quote JHA, Embarcadero, Levi 9 și Remar Pașcani, care vor vorbi despre parcursul lor în carieră și vor răspunde la întrebările studenților participanți.

 

În zilele de 6 – 9 aprilie vor avea loc mai multe activități dedicate pregătirii personale a studenților, prinre care se vor număra un workshop de scris CV-uri, 21 de idei despre carieră, dar și prezentări sau vizite la companii.

 

 

Duminică, 7 aprilie, începînd cu ora 14.00, va avea loc o prezentare a programului de mobilități Erasmus a TUIAȘI în Amfiteatrul „Dragomir Hurmuzescu” de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată. Cu acest prilej, studenții Erasmus incoming de la Universitatea Tehnică vor face o prezentare a țării din care provin. 

 

Cea mai importantă manifestare va fi „Ziua de Standuri” ce va avea locpe 10 aprilie, la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului a TUIAȘI. În această zi companiile participante își vor prezenta ofertele de job-uri sau internship-uri, iar studenții  vor avea  oportunitatea de a interacționa față în față cu angajatorii. Tot în aceeași zi, va avea loc BACo (BEST Academics and Companies Forum), o masă rotundă la care BEST Iași va reuni reprezentanți ai companiilor, studenților și ai TUIAȘI. În cadrul acestei întîlniri se vor discuta teme de actualitate de interes comun privind învațămîntul tehnic. Tema de anul acesta a mesei rotunde va fi „Diferența dintre curricula universitară și așteptările companiilor. Cum stimulăm interesul studenților?”

 

Pentru mai multe detalii, dar și pentru a participa la activitățile din cadrul JobShop, studenții se pot înscrie pe site-ul www.jobshop.ro/iasi.

 

Organizatorii se așteaptă ca în acest an 1500 de studenți să vi­zi­te­ze tîrgul de cariere JobShop. A­ces­­ta a fost organizat pentru prima da­­tă în 1993 de filiala din Ti­mi­șoa­ra a organizației studențești, iar a­nu­al, are loc în centrele universi­ta­re din București, Brașov, Cluj-Na­­poca, Iași și Timișoara. La Iași, pri­ma ediție a avut loc în 2000. 

 

Evenimentul este organizat de BEST Iași , organizație europeană apolitică si non-profit condusă de studenți și proaspăt absolvenți. Există 94 de grupuri locale BEST în 32 de țari, organizația avînd aproximativ 4800 de membrii implicați în evenimente dedicate în mod exclusiv studenților. Mai multe detalii găsiți pe www.bestis.ro


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.