logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeEvenimenteTreasure Hunt – Descoperă TUIASI într-un exercițiu non-formal de inteligență…

NOIEMBRIE 17

Treasure Hunt – Descoperă TUIASI într-un exercițiu non-formal de inteligență și agilitate

Ales_Pospisil_7.jpg

 

Fundația Universitară „Gheorghe Asachi” din Iași organizează și anul acesta, cu prilejul Zilelor Universității, concursul studențesc „Treasure Hunt – Descoperă TUIASI”, un eveniment aflat la a doua ediție (anul trecut fiind sub titulatura „Treasure Hunt – Explorează TUIASI”), care propune integrarea bobocilor în comunitatea academică TUIASI, în special a campusului universitar cu spațiile de învățământ și cercetare aferente.

 

În cadrul concursului, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, 13 echipe a câte 3 studenți reprezentând ligile / asociațiile de studenți afiliate TUIASI vor parcurge un traseu prestabilit, poposind la fiecare facultate din universitate, pornind de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, până la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” și, de aici, la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, în Copou. „Anul trecut, ligile studențești și-au desemnat trei membri – mai puțin din anii mici – care să-i reprezinte și în acest traseu inițiatic prin toate facultățile din Universitate să acumuleze puncte cât mai repede și să petreacă un timp inedit în a deveni mai familiari cu fiecare domeniu și fiecare zonă a ingineriei și a arhitecturii”, a explicat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector relații internaționale.

 

Anul acesta, echipele reprezentative ale ligilor sunt formate numai din studenți de anul I, bobocii proaspăt înscriși în asociații. „Având în vedere că anul trecut am înțeles din feedback că ar fi fost simple cuvintele și studenții fiind familiarizați cu astfel de jocuri, am hotărât ca anul acesta să creștem nivelul de dificultate în zona mai specifică a facultăților și așteptăm cu emoție și noi, organizatorii, rezultatele”, a declarat șef lucrări dr. ing. Daniel Covatariu, președintele Fundației Universitare „Gheorghe Asachi” din Iași.

 

Concursul este gândit astfel încât să stimuleze mințile participanților, aceștia descoperind, în călătoria lor „inițiatică”, boboci fiind, informații despre fiecare dintre facultățile TUIASI. În același timp, ei trebuie să dea dovadă și de agilitate, întrucât, în caz de egalitate, departajarea finală se face în funcție de timpul scurs pentru a identifica cuvântul-răspuns.

 

Consiliul Director al Fundației Universitare „Gheorghe Asachi” din Iași este format din tineri profesori, care sunt aproape în aceeași măsură entuziaști ca și studenții în a crea o altfel de trăire a vieții de student, cea în care, deși reprezinți o facultate, ești un student cu identitatea întregii universități. „Cred că marele câștig acesta este – odată ce ai trecut prin acest Treasure Hunt, prin diplomă ai devenit identitar student al întregii Universități”, a completat Dan Covatariu.


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.