logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimenteUniversitatea Tehnică va fi vizitată de șase absolvenți vietnamezi care…

AUGUST 06

Universitatea Tehnică va fi vizitată de șase absolvenți vietnamezi care au studiat acum peste 40 de ani la Politehnica ieșeană

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași va primi luni, de la ora 09.30, vizita a șase studenți vietnamezi care au studiat la Institutul Politehnic „Gheorghe Asachi” din Iași între 1969 - 1974. Vizita va dura trei zile și este organizată la inițiativa foștilor studenți, care doresc să sărbătorească astfel și cei peste 40 de ani de la finalizarea studiilor în România.

 

„Ne dorim să vizităm locurile unde am trăit și am învățat timp de șase ani la Institutul Politehnic, corpurile universității, Căminele Codrescu, 1 Mai, 30 Decembrie, Biblioteca Centrală, Casa Tineretului și a Studenților”, a transmis Le Thanh Viet, reprezentantul grupei de absolvenți. În total, delegația din Vietnam va fi compusă din șapte persoane. Cinci dintre ei au absolvit Facultatea de Chimie Industrială între 1969 - 1974 sau 1968 - 1973, unul dintre ei a absolvit Electrotehnica în 1972, iar un absolvent a fost în România la Universitatea din Galați în același interval de timp.

 

„Un grup de absolvenți ce au terminat studiile acum mai mult 40 de ani, din Vietnam, își dorește să viziteze locurile studenției lor, facultățile absolvite și Iașul ca oraș în care viața lor și-a definit coordonatele profesionale, iar pentru unii dintre ei și cele personale. Trăim și noi, ca oameni ai Universității de azi, bucuria și emoția lor, oferindu-le posibilitatea de a vizita cât mai mult din locurile care pentru ei încă înseamnă, prin amintiri, o vârstă, un fel de a fi și de a fi devenit ingineri valoroși, absolvenți ai TUIASI”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale la TUIASI.

 

Luni, 7 august, de la ora 09.30, aceștia vor fi întâmpinați de o delegație a universității la Rectorat, Corpul T, la parter, apoi vor vizita Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată , dar și Biblioteca și Aula TUIASI. 


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!