logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeEvenimenteWorkshop cu echipamente de ultimă generație organizat la Universitatea Tehnică

MAI 17

Workshop cu echipamente de ultimă generație organizat la Universitatea Tehnică

BCI workshop.jpg

 

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează vineri, 19 mai 2017, un workshop în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare și compania GTEC, din Austria, în sala de conferințe Dragomir Hurmuzescu, intitulat „Current and future applications of non-invasive and invasive BCIs”.

 

În cadrul acestui workshop, în premieră națională și internațională, cei care s-au înscris vor lucra alături de organizatori cu o serie de echipamente inovative, unul dintre acestea, RecoveriX, fiind materializarea ideilor unei colaborări internaționale cu firma GTEC, Austria. Spre exemplu, cu căști BCI (Brain Computer Interfaces) se preia informația de la creier și se încearcă reconectarea mâinii paralizate, la pacienți aflați după un accident vascular cerebral.

 

Grupuri de cercetare din toată lumea au lucrat în ultimii ani la dezvoltarea acestor căști de tip BCI, care formează o conexiune directă între creier și un computer. Aceste dispozitive transformă activitatea cerebrală în semnale de control pentru mai multe dispozitive, inclusiv unele care să ajute persoanele cu handicap să comunice și să ducă o viață mai confortabilă.

 

La workshop vor avea loc experimente în care se va demonstra cum funcționează astfel de interfețe, atât la nivel hardware cât și software, cei care participă la workshop având posibilitatea să participe în demonstrații live cu dispozitive care sunt deja implementate în diferite domenii cu rezultate pozitive.

 

Anunțul oficial al programului poate fi citit aici.


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!