logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeStiriEchipa TUIasi Racing a participat pentru a șasea oară la o competiție internațională

Echipa TUIasi Racing a participat pentru a șasea oară la o competiție internațională

TUIASI Racing - Olanda (2).jpg

 

Echipa „T.U.Iași Racing” a participat, în perioada 17-20 iulie 2017, la Formula Student Netherlands, care avut loc pe TT Circuit din orașul Assen, și s-a clasat pe locul 19. Timp de patru zile, mașina de curse construită de zece studenți de la Facultatea de Mecanică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a trecut prin șapte verificări tehnice, trei probe statice și patru probe dinamice.

 

TUIASI Racing - Olanda (6).jpg

 

În primele două zile ale competiției au avut loc verificările tehnice și probele statice. A fost testat nivelul de siguranță al mașinii, moment în care unul dintre piloții echipei a fost felicitat de către organizatori, întrucât a obținut un timp foarte bun, de doar trei secunde, în ceea ce privește viteza de reacție în caz de accident. Următoarele două verificări au constat în examinarea șasiului și a tuturor elementelor tehnice ale mașinii. De asemenea, monopostul a fost urcat pe o rampă și înclinat la 60 de grade pentru a i se verifica stabilitatea, a fost testat nivelul de zgomot pe care-l emite și, la final, au fost examinate frânele acestuia.

 

TUIASI Racing - Olanda (3).JPG

 

Ne bucură faptul că am reușit să ajungem până aici și experiența de aici ne motivează să continuăm cu și mai multă energie. În Assen am întâlnit echipe care au avut o susținere financiară uriașă în spate, de peste 80.000 de euro, și cu care am concurat. Un membru dintr-o astfel de echipă ne-a întrebat cu cât am construit mașina și i-am spus că am utilizat în jur de 20.000 de euro, inclusiv costurile generate de participarea la o competitie, cazare, tansport, etc. A fost uimit că am reușit, cu atât de puțini bani, să facem un monopost care să funcționeze”, a declarat Ștefan Grigorean, liderul echipei.

 

TUIASI Racing - Olanda (4).JPG

 

Studenții ieșeni își propun să construiască un nou monopost cu care să participe la competițiile organizate în anul 2018. Până acum, echipa „T.U.Iași Racing”, coordonată și întemeiată de profesorii Ciprian Ciofu și Gabriel Ursescu, de la Facultatea de Mecanică, a construit cinci monoposturi și a adunat investiții de peste 30.000 de dolari. Cu peste 10.000 de ore lucrate, studenții au participat în anul 2012 la competiția Formula Student din Spania, în 2013 și în 2015 în Ungaria, iar în 2016 au concurat pentru prima dată în două competiții în același an, în Italia și în Ungaria.

 

TUIASI Racing - Olanda (5).JPG

 

TUIASI Racing - Olanda (1).JPG


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!