logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeStiriAcord bilateral semnat între Universitatea Tehnică și Universitatea Sileziană…

Acord bilateral semnat între Universitatea Tehnică și Universitatea Sileziană din Gliwice, Polonia

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a semnat un acord bilateral de colaborare cu Universitatea Sileziană de Tehnologie din Gliwice, Polonia. Acesta a fost semnat în timpul vizitei la TUIASI din 6 - 7 noiembrie a prof. univ. dr. ing. Arkadiusz Mezyk, rector al Universității Sileziene de Tehnologie, la invitația prof. univ. dr. ing. Dumitru Nedelcu, de la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, care este visiting professor la universitatea poloneză.

 

Prof. univ. dr. ing. Arkadiusz Mezyk s-a întâlnit cu rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, cu care a purtat mai multe discuții care au dus la semnarea acestui acord ce prevede demararea unor programe de mobilități inter-instituționale de cercetători, profesori și studenți, cât și supravegherea acestora din urmă în timpul practicii industriale din diferite întreprinderi. „Ne-am angajat să colaborăm în diverse proiecte de cercetare la nivel european, să demarăm susținerea de doctorate în co-tutelă și alte acțiuni administrative de interes comun”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

 

Universitatea Sileziană de Tehnologie din Gliwice, Polonia, are 21.400 de studenți, 15 facultăți, 58 domenii de studiu și 200 de specializări. Este considerată a fi cea mai prestigioasă universitate din regiune, cu o istorie ce datează de 70 de ani și se află pe locul al V-lea în topul universităților tehnice din Polonia. „Având un număr foarte mare de proiecte de cercetare pe diferite programe europene și cu agenți economici din regiunea Silezia, cea mai industrializată regiune din Polonia, universitatea a primit pentru activitatea din 2016 premiul Elsevier în domeniul Inginerie și Tehnologie pentru creșterea vizibilității cercetării poloneze în lume”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dumitru Nedelcu, cel care coordonează implementarea acordului din partea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

 

acord universitate polonia.jpg


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.