logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeStiriTUIASI a semnat un acord de colaborare cu una dintre cele mai importante companii…

TUIASI a semnat un acord de colaborare cu una dintre cele mai importante companii specializate în metrologie din lume

vizita MITUTOYO (3).JPG

 

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a încheiat un parteneriat cu una dintre cele mai importante companii specializate în producerea instrumentelor de măsurare de precizie din lume, MITUTOYO, care are sediul central în Japonia. Joi, 8 iunie 2017, de la ora 17.00, o delegație a companiei condusă de Shigeyuki Sasaki, directorul pe întreaga Europa, și de Florin Călin, directorul general din România, a vizitat sediul TUIASI, semnându-se acordul de colaborare. Alături de reprezentanții companiei, la Iași a venit și rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ. dr. ing. Viorel Bostan, punându-se astfel bazele unei colaborări mai apropiate între cele două universități tehnice.

 

 

 

„Suntem foarte onorați pentru că astăzi, prin parteneriatul pe care îl încheiem, întregim ceva ce ar putea fi numit «perla coroanei», o serie de parteneriate importante pe care le avem cu companii de prestigiu la nivel mondial. Evident că MITUTOYO se distinge din acest punct de vedere și prezența dumneavoastră aici este pentru noi o confirmare a faptului că învățământul ingineresc începe să capete din ce în ce mai multă importanță, iar învățământul dezvoltat la universitatea noastră este, și prin dumneavoastră, confirmat ca unul de top. Sper ca rezultatele acestui parteneriat să se vadă în calitatea absolvenților noștri, o calitate de care cu siguranță și dumneavoastră o să aveți nevoie”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

 

vizita MITUTOYO (6).JPG

 

Prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică și asigurarea calității al TUIASI, a menționat în discursul său că parteneriatul cu compania japoneză a început în urmă cu patru ani, în cadrul proiectului ENERED, coordonat de Universitatea Tehnică. „Atunci am avut șansa de a cunoaște o echipă de profesioniști, alături de care am desfășurat niște activități deosebit de incitante sub aspect profesional pentru noi. Putem spune că avem și prieteni în MITUTOYO România”, a precizat acesta.

 

vizita MITUTOYO (7).JPG

 

Shigeyuki Sasaki, directorul pe întreaga Europa al companiei, s-a declarat încântat de acest parteneriat, spunând că speră ca, împreună, să dezvolte tehnologii de ultimă oră în domeniul metrologiei. Conform lui Florin Călin, directorul din România al MITUTOYO, Shigeyuki Sasaki este de doar o lună și jumătate director al companiei în Europa și a dorit în mod special să vină la Iași pentru semnarea acestui parteneriat. „Mă simt ca într-o familie în urma colaborării noastre. Mă bucur că am reușit să aducem la un loc atâtea personalități. Este o reușită și prezența domnul Bostan, rectorul Universității Tehnice a Moldovei. Consider că există proiecte comune și, cu un mic sprijin din partea noastră, le punem cap la cap și le dezvoltăm împreună. Consider că această universitate este de mare tradiție și mă bucur că mi-ați dat ocazia să vin aici”, a spus Florin Călin.

 

 

 

După semnarea acordului în sala Consiliului de Administrație, delegația japoneză și rectorul Universității Tehnice din Moldova au vizitat, alături de reprezentanți ai TUIASI, mai multe laboratoare ale Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial. Au observat cum funcționează aparatul de măsurat în coordonate cu cinci axe, achiziționat de universitate de la MITUTOYO în cadrul proiectului ENERED, dar și o serie de alte aparate care au fost donate de către companie. „Domnul Shigeyuki Sasaki a fost impresionat atât din punct de vedere științific, cât și didactic, fiindcă a văzut că aparatura pe care ne-a oferit-o compania este folosită atât în cercetare, cât și în lucrul cu studenții”, a completat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin.

 

vizita MITUTOYO (4).JPG

 

În urma acestui parteneriat, compania dorește să înființeze în cadrul TUIASI un laborator MITUTOYO de metrologie, care să fie destinat inițial studenților, dar care să aibă apoi și posibilități de certificare și de utilizare pe plan industrial.

 

vizita MITUTOYO (5).JPG

 

vizita MITUTOYO (2).JPG

 

 


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!