logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeStiriColaborare între TUIASI și Ambasada Germaniei

Colaborare între TUIASI și Ambasada Germaniei

vizita ambasador (1).JPG

 

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Excelența Sa Cord Meier-Klodt, a vizitat Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) și a purtat o serie de discuții cu reprezentanții conducerii, în urma cărora s-au pus bazele unei apropiate colaborări pe durata mandatului acestuia.

 

Vineri, 9 iunie 2017, ambasadorul a vizitat întâi Aula „Gheorghe Asachi” a universității, apoi biblioteca, unde a avut loc și întâlnirea cu delegația TUIASI care a fost alcătuită din prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale, prof. univ. dr. ing. Doru-Adrian Pănescu, președintele Senatului, prof. univ. dr. ing. Cezar Oprișan, prorector responsabil cu relația cu studenții, prof. univ. dr. ing. Liviu Goraș, directorul Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat, Sabina Săruleanu, șef Birou Relații Internaționale, Cintia Copăceanu, director al bibliotecii TUIASI și Mihaela Știrbu, fost director al bibliotecii.

 

vizita ambasador (2).JPG

 

Reprezentanții TUIASI i-au prezentat ambasadorului activitatea universității, pe plan didactic și științific, și au vorbit despre parteneriatele care sunt încheiate cu universități și companii din zona Germaniei. „Ambasadorul a fost surprins să găsească un oraș primitor și cu foarte mare potențial de dezvoltare reciprocă, în sensul în care, după cum bine se știe, Iașul este o bună fabrică de oameni bine pregătiți, de specialiști în zona tehnică, care sunt dispuși să meargă pe cercetare, dezvoltare, să atragă și să motiveze firmele germane”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu.

 

Ambasadorul le-a transmis reprezentanților universității că este dispus să contribuie la o creștere a vizibilității TUIASI în rândul partenerilor din sfera academică și din cea a industriei germane. „Ne-a spus că își va face treaba ca mesager, ca om care a văzut niște realități ale universității și un potențial de dezvoltare al orașului. Însă și noi, ca universitate, trebuie să fim mai prezenți în evenimente care să fie cu deschidere internațională, pentru a ne face mai vizibili și cunoscuți, nu doar pe Internet, ci prin contacte directe“, a adăugat prorectorul.

 

Între TUIASI și Ambasada Republicii Federale Germania în România s-au pus bazele unei colaborări, în special în zona dezvoltării relațiilor dintre universitate și mediul economic german.

 

vizita ambasador (3).JPG


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!