logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeStiriSenatul Universității Tehnice a validat concursurile pentru 32 de posturi…

Senatul Universității Tehnice a validat concursurile pentru 32 de posturi didactice

Senatul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a validat concursurile care au avut loc la finalul lunii ianuarie pentru 32 de posturi didactice: 8 de asistent, 2 de lector, 14 de șef de lucrări și 8 de conferențiar. La fel ca anul trecut, conducerea universității a luat decizia de a scoate la concurs toate posturile didactice libere în statele de funcții ale facultăților încă din primul semestru, pentru a evita eventualele modificări legislative care ar putea provoca blocaje la angajări sau promovări.

 

„Strategia universității este aceea de a susține orice coleg care dorește să fie promovat și care, în mod evident, îndeplinește condițiile minimale naționale și, suplimentar, pe cele ale universității noastre. Fiindcă trăim într-un mediu impredictibil din punct de vedere legislativ, și în 2016, și anul trecut am scos la concurs în primul semestru toate posturile didactice prevăzute în acest scop. Măsura s-a dovedit a fi una inspirată, căci Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 90/2017, din decembrie, a limitat drastic libertatea instituțiilor bugetare de a organiza concursuri pe orice tip de post”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

 

Singurele posturi care nu au fost încă scoase la concurs sunt cele de profesor universitar, trei la număr, care se supun unei reglementări mai recente a Ministerului Educației Naționale care presupune că, pentru a candida pe un astfel de post, este nevoie ca persoana respectivă să fie abilitat să conducă și doctorate.

 

„De aceea, am întârziat scoaterea acestor posturi pentru a oferi și colegilor noștri șansa de a le fi conferintă abilitarea și de a candida. Sunt convins că, așa cum s-a menționat și la întâlnirea Consiliului Național al Rectorilor de la Brașov, de la începutul lunii februarie, ministerul va face demersurile necesare, probabil un memorandum, pentru a debloca posturile didactice, astfel că vom putea organiza concursuri și pentru cele trei posturi didactice de profesor”, a completat rectorul.

 

Lista completă de posturi care au fost scoase la concurs de către TUIASI este disponibilă la următoarea adresă - http://jobs.edu.ro/index.php?uid=29.


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.