logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeStiriEchipa Universității Tehnice participă la Turneul Final al Campionatului…

Echipa Universității Tehnice participă la Turneul Final al Campionatului Universitar de Fotbal

fotbal 2.jpg

 

Echipa Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași participă, în această perioadă, la Turneul Final al Campionatului Universitar de Fotbal, fiind singura instituție de învățământ superior din țară care ia parte la această competiție fără să aibă o facultate de profil sportiv.

 

Meciurile se joacă după modelul standard al fotbalului modern: echipele au 11 jucători și cinci rezerve, se joacă două reprize a câte 45 de minute, cine înscrie cele mai multe goluri câștigă. Competiția este găzduită în 2017 la Cluj-Napoca, delegația TUIASI având 18 membri, cei 16 jucători fiind însoțiți de doi reprezentanți ai universității.

 

fotbal 1.jpg

 

„Suntem singura echipă de la o universitate care nu are o facultate de sport - deci sunt echipe foarte bune aici, cu studenți buni, care fac asta zi de zi. Nu am venit să câștigăm, asta e clar, important este să participăm, să se simtă studenții bine, să-i cunoască pe colegii lor de la alte universități din țară”, a declarat Marian Nistor, antrenor al echipei.

 

Pe lângă TUIASI, la competiție participă Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea, Universitatea din Petroșani, Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din Timișoara și Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba-Iulia. Ultimele meciuri au loc joi, 13 aprilie 2017, ele desfășurându-se pe terenurile din Parcul „Iuliu Hațieganu”.

 

Competiția a fost câștigată de către o echipă a Universității Tehnice în anul 2014, când studenții au mers la etapa internațională, reprezentând întreaga țara. 

 

fotbal 3.jpg


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!