logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeStiriMesaj de felicitare transmis Politehnicii ieșene de ambasadorul statului Israel…

Mesaj de felicitare transmis Politehnicii ieșene de ambasadorul statului Israel pentru poziția ocupată în Top Shanghai

shanghai - credit pixabay.jpg

 

Ambasadorul statului Israel în România, Excelența Sa Tamar Samash, a trimis rectorului Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, o scrisoare prin care felicită Politehnica ieșeană pentru performanța de a se fi clasat între cele mai bune universități din lume, conform Top Shanghai 500, pe domeniul inginerie chimică.

 

„Permiteți-mi să vă transmit sincere felicitări pentru poziția obținută de Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iași în Academic Ranking of World Universities. Acest rezultat notabil reflectă munca și dedicarea pe care dumneavoastră, colectivul didactic, de cercetare și studenții dumneavoastră le-ați investit într-una dintre cele mai de succes universități din România. Vă urez succes și aștept cu nerăbdare oportunități viitoare de colaborare”, a transmis Excelența Sa Tamar Samash în mesajul adresat conducerii universității.

 

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași se regăsește pentru al doilea an la rând într-unul dintre cele mai prestigioase și elitiste clasamente universitare realizate la nivel mondial – Academic Ranking of World Universities, cunoscut mai ales sub numele de Top 500 Shanghai. Dacă anul trecut TUIASI se afla în primele 500 de universități ale lumii în domeniul matematicii aplicate, fără a avea o facultate de profil în acest sens, în 2018 TUIASI a pătruns între primele 500 universități ale lumii în domeniul ingineriei chimice. Anul acesta, însă, TUIASI se află cu o treaptă mai sus decât în 2017, când era în categoria universităților cuprinse între locurile 401-500, acum fiind pe una dintre pozițiile dintre 301-400, alături de instituții de învățământ superior puternice, atât la nivel european, cât și mondial.

 

Top Shanghai 500 folosește șase indicatori pentru clasificarea universităților: numărul de alumni sau membri ai colectivului academic care câștigă Premii Nobel sau medalii Fields, care este și unul dintre cele mai contestate criterii, numărul celor mai citați cercetători, selectați de Clarivate Analytics, numărul articolelor publicate în reviste științifice, numărul articolelor indexate în Science Citation Index și performanța în cercetare a unei universități raportată la numărul de profesori și de cercetători. În fiecare an sunt analizate circa 1.200 de universități, însă în Top 500 sunt publicate doar cele mai bune 500. De când a fost introdusă analiza domeniilor de studiu și investigația celor care realizează rankingul a fost extinsă asupra mai multor universități din lume.

 

scrisoare ambasador Israel.jpg


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.