logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeStiriElevi din toată țara, invitați să cunoască fascinanta lume a ingineriei…

Elevi din toată țara, invitați să cunoască fascinanta lume a ingineriei și arhitecturii între 21 - 25 aprilie, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

logo iasi orasul studentiei tale 2018_c.jpg

 

În perioada 21 - 25 aprilie 2018, porțile Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași vor fi deschise pentru curiozitatea și interesul elevilor, care vor să afle cum ar putea fi și pentru ei viața de student la TUIASI și, în egală măsură, pentru cadrele didactice însoțitoare. Evenimentul  „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene”, este organizat de cele cinci universități publice din Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” , TUIASI, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, în perioada 21 - 25 aprilie 2018, și este primul eveniment național de promovare comună a ofertei academice a instituțiilor de învățământ superior dintr-o regiune.

 

exploreaza TUIASI (1).jpg

 

Grupurile organizate vor asista la activități antrenante, inovatoare și creative prin intermediul cărora vrem să îi introducem pe elevi în fascinanta lume a ingineriei și arhitecturii. Elevii vor putea să lucreze direct pe modele concepute la imprimante 3D, vor experimenta proiecții VR, vor vedea tehnologii care le permit să scrie cu ochii, vor controla roboții viitorului și vor afla cum arată materialele la nivel atomic. În laboratoarele celor 11 facultăți vor putea asista la experimente în tunele aerodinamice, vor vedea platforme de simulare a cutremurelor, vor învăța cum se proiectează aplicații pentru telefonul mobil, vor dezbate avantajele și riscurile inteligenței artificiale, vor asista la experimente chimice spectaculoase, dar și la cele realizate cu lasere de cea mai înaltă performanță, și vor înțelege cum se folosește radarul, cum zboară dronele și cum se formează arcurile electrice. Elevilor li se vor prezenta materiale textile adaptabile la condiții extreme și vor putea vedea realizările studenților pasionați de inginerie, de la mașini de cursă testate pe circuite de Formula 1, până la rochii create după ultimele tendințe din modă.

 

exploreaza TUIASI (4).JPG

 

Grupurile organizate ajunse la Iași vor putea circula gratuit prin oraș, pe așa-numitul „Traseu universitar” din Iași, cu autobuzele puse la dispoziție de Primăria Municipiului Iași, colate cu identitatea vizuală a evenimentului. Acestea vor pleca, la fiecare 70 - 90 de minute, corelate și cu sosirea în Iași a principalelor trenuri de legătură cu județele din Moldova, începând cu ora 09.00, din zona Gării Mari din Iași, cu opriri în stații predefinite și semnalate corespunzător în preajma fiecărei instituții de învățământ superior. Pentru universitatea noastră, cele patru stații vor fi în Tudor Vladimirescu, pe ambele maluri ale râului Bahlui, iar punctul central de informare va fi la clădirea Rectorat TUIASI.

 

Elevii vor avea prilejul de a participa în fiecare zi din cadrul acestei perioade la activități atractive organizate la standurile facultăților, într-un spațiu special amenajat în fața clădirii Rectoratului. Ulterior, tinerii sunt invitați să viziteze laboratoarele și facilităţile de studiu moderne din cadrul celor 11 facultăți din TUIASI și să fie părtași la experimente de impact, parte a acestui traseu inițiatic, inspirație pentru tineri către meseria de inginer sau arhitect.

 

exploreaza TUIASI (3).JPG

 

În paralel, Ligile studențești TUIASI vor fi prezente pentru cei interesați, cu standuri și prezentări, în Sala Pașilor Pierduți, din Corpul A al Universității noastre, Bd. Copou nr. 11A, în cadrul acțiunii STUDENȚIADA LA TUIASI – Ligile Universității Tehnice își așteaptă viitorii colegi.

 

Vă adresăm totodată invitația și rugămintea de a ne fi alături în diseminarea informației despre acest eveniment către comunitatea de elevi și cea profesorală din instituția pe care o reprezentați.

 

Mai multe detalii despre proiectul Iași, orașul studenției tale, puteți găsi la următorul link.

 

exploreaza TUIASI (2).jpg


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.