logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeStiriStudenții politehniști au strâns cele mai multe premii la Gala Studentului…

Studenții politehniști au strâns cele mai multe premii la Gala Studentului Ieșean

studenti premiati.JPG

 

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au adunat cele mai multe premii la „Gala Studentului Ieșean”, care a avut loc duminică, la Casa de Cultură a Studentului (CCS). Astfel, prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale la TUIASI, a înmânat trei premii pentru studenții cu rezultate remarcabile, care au fost primite de Corina-Cristiana Croitoru, din anul al IV-lea la Facultatea de Textile Pielărie și Management Industrial, Florina Pantilimonescu, din anul al III-lea la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”, și Cristi-Irinel Bradu, din anul al IV-lea la Facultatea de Mecanică.

 

Dincolo de meritele pe linie academică, legată de activitatea lor la cursurile facultăților de care aparțin, studenții au fost premiați și pentru meritele lor extra-curriculare. În mod concret, Corina Croitoru este un exponent al studenților de la TUIASI pasionați de antreprenoriat, câștigând premii în competiții naționale pe acest segment, fiind și membru al structurii organizatorice de la Societatea Antreprenorială Studențească a Politehnicii Ieșene. Florina Pantilimonescu a obținut mai multe distincții internaționale în domeniul matematicii, atât la ultimele două ediții ale Olimpiadei Internaționale SEEMOUS, cât și la ultima ediție a competiției de matematică organizată de Olimpiada internațională de matematică organizată de Universitatea Ariel din Israel. Cristi-Irinel Bradu a făcut parte în ultimii patru ani din echipa care a realizat mașini de curse și a participat la competiția „Formula Student”, fiind în fiecare dintre cei patru ani pilotul monopostului realizat de studenții TUIASI.

 

„Alegerea universității noastre a fost de a premia studenții care, de mai mulți ani, ne reprezintă la competiții interne și această reprezentare a fost de mai multe tipuri. Aceste premii pe care le oferim studenților ar fi trebuit să fie înmânate de domnul prorector Cezar Oprișan, prorectorul studenților, care, deși nu mai este între noi, s-ar fi mândrit cu realizările studenților noștri, ar fi trăit momentul zilei de astăzi alături de noi și cred că îl și trăiește”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu.

 

Pe lângă aceste premii oferite de către toate universitățile de stat din Iași, ligile formate din studenți care activează în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” au primit trei diplome de excelență „în semn de apreciere pentru dezvoltarea comunității prin atragerea de fonduri”. Au primit această distincție Liga Studenților Electroniști, Liga Studenților Electrotehniști și Asociația Studenților și Absolvenților Facultăților de Construcții și Instalații din Iași.

 

Mai departe, studenții de la TUIASI au câștigat și cele mai multe premii la competiția studențească Gaudeamus. Aici, alianța formată din Liga Studenților Electrotehniști și Liga Studenților Electroniști a ieșit pe locul I, Alianța formată din Asociația studenților și absolvenților Facultății de Construcții și Instalații și Asociația Studenților Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial din Iași au luat locul al II-lea, iar pe locul al III-lea a fost o alianță din care a făcut parte și Asociația Studenților Chimiști „CHEMIS”.


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.