logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeStiriPreședintele Klaus Iohannis, în Cartea de Onoare a Politehnicii ieșene:…

Președintele Klaus Iohannis, în Cartea de Onoare a Politehnicii ieșene: „sunt profund impresionat de istoria și activitatea universității”

În timpul vizitei la Iași a președintelui României de luni, 1 octombrie 2018, Excelența Sa Klaus Iohannis a vizitat Biblioteca Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, aflată deasupra Aulei Magna „Carmen Sylva”, în Corpul A, din Copou, al TUIASI.

 

carte de onoare 2.jpg

 

După o întâlnire cu rectorii celor cinci universități de stat și cu autoritățile locale, președintele a străbătut alături de rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, biblioteca, primind informații cu privire la construcția, originea și originalitatea care au transformat-o în una dintre cele mai frumoase din lume. La mijlocul sălii de lectură a bibliotecii, președintele s-a oprit pentru a lăsa o însemnare în Cartea de Onoare a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. 

 

cartea de onoare 1.jpg

 

Redăm mai jos integral mesajul președintelui Klaus Iohannis:

 

Sunt profund impresionat de istoria și activitatea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. România are nevoie de ingineri capabili, iar educația tehnică ieșeană formează astfel de specialiști de peste două secole.

 

Am încredere că veți continua demersul academic la același nivel de calitate și că veți contribui la desăvârșirea aspirațiilor românilor în cel de-al doilea secol de existență a României ca stat național unitar.

 

1 octombrie 2018

 

Klaus Werner Iohannis

Președintele României

 

cartea de onoare.jpg


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.