logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeStiriUn profesor al Universității Tehnice a fost premiat de Academia Română…

Un profesor al Universității Tehnice a fost premiat de Academia Română pentru rezultatele din cercetare

anghel saligny.JPG

 

Prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, cadru didactic de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a primit Premiul Anghel Saligny al Academiei Române.

 

În ceremonia care a avut loc vineri, 15 decembrie, în Aula Academiei Române, au fost premiate cele mai inovative lucrări științifice de la nivelul anului 2015. „În data de 15 decembrie, în prezența Biroului Prezidiului și a membrilor Academiei Române, reuniți în Adunare Generală, am avut deosebita onoare să primesc premiul Anghel Saligny pentru un grup de lucrări elaborate și publicate în reviste cotate ISI în anul 2015 în domeniul Ingineria Mediului, fiind singura reprezentantă a universității noastre între colegii premiați”, a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, fost prorector al TUIASI.

 

foto_premiu.jpg

 

Premiul reprezintă cea mai înaltă distincție pentru cercetare oferită de Academia Română și a fost acordat în cadrul secțiunii Științe Tehnice. Anul trecut, în aceeași secțiune, o lucrare a prof. univ. dr. ing. Vitalie Belousov (1930 - 2015) și a prof. univ. dr. ing. Boris Plahteanu (1941 - 2017), doi dintre seniorii inventicii de la TUIAȘI, care au contribuit la dezvoltarea Institutului Național de Inventică, a primit Premiul „Aurel Vlaicu” în domeniul Științelor Tehnice pentru lucrarea „Fundamentele creației tehnice”.


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.