logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeStiriRectorul Universității Tehnice, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a prezentat…

Rectorul Universității Tehnice, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a prezentat raportul privind starea universității din 2017

Rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a prezentat pentru al doilea an la rând raportul cu privire la starea universității din anul precedent într-un cadru deschis, la care au fost invitați toți membrii comunității academice, profesori, cercetători, personal administrativ și studenți. 

 

Evenimentul a avut loc vineri, 11 mai, ora 11.00, în Amfiteatrul T3 din Corpul R, Rectorat și a fost echivalentul unei ședințe festive a Senatului prezidată de către președintele forului academic al TUIASI, prof. univ. dr. ing. Doru-Adrian Pănescu. Înainte de a-i ceda cuvântul rectorului pentru prezentarea sa, președintele Senatului a punctat și activitatea forului academic din ultimul an, insistând asupra bunei colaborări cu comisiile ce compun Senatul, cu reprezentanții Consiliului de Administrație, dar și cu Comisia de Etică a universității.

 

raport_rector 2.jpg

 

„Senatul a avut o colaborare bună și în anul precedent cu celelalte compartimente din universitate, cu toate entitățile care alcătuiesc instituția de învățământ superior. Ordinea de zi a fost de foarte mult ori extrem de consistentă și apăreau mereu puncte legate de toate compartimentele de lucru”, a declarat prof. univ. dr. ing. Doru-Adrian Pănescu. El a mai menționat și că Senatul a avut de gestionat și unele reglementări complexe din viața academică a TUIASI, enumerând în acest caz reorganizarea Școlii Doctorale. 

 

În cadrul prezentării sale, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a subliniat activitatea tuturor prorectoratelor, a Școlii Doctorale, a Campusului studențesc „Tudor Vladimirescu”, a ligilor studențești și a comisiilor care își desfășoară activitatea în cadrul Universității Tehnice. Spre deosebire de raportul de anul trecut, rectorul a ținut să discute cu membrii comunității academice și anumite aspecte care ar fi putut fi îmbunătățite în anul anterior, unul dintre aceste puncte vizând o mai bună raportare a rezultatelor cercetării științifice pentru a putea atrage mai multe fonduri din partea Ministerului Educației Naționale. „Sunt foarte multe lucruri pozitive, precum o creștere a finanțării instituționale cu 20%, o creștere a numărului de candidați la studii universitare de licență și doctorat, iar toate acestea au atras finanțări suplimentare. Am fost pe locul al II-lea în țară la fondurile atrase privind dezvoltarea instituțională și am avut o finanțare foarte bună pe baza indicatorilor de performanță, fiind pe locul al V-lea în țară și primul din Iași“, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

 

raport_rector 3.jpg

 

Rectorul a punctat la aspecte pozitive faptul că s-au reabilitat zone din mai multe cămine studențești, cinci dintre ele fiind dotate cu bucătării și spălătorii, dar și trei clădiri din zona corpului didactic, însă a menționat că ar fi dorit și să se fi găsit o formulă pentru a obține suma de 30 de milioane de euro necesară reabilitării secțiunii Corpului A al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Copou. „De fapt, acest raport nu este o privire în retrospectivă, este în perspectivă. După cum știți, previziunile pentru admitere sunt foarte bune, am primit locuri la studiile universitare de licență, de masterat și de doctorat și se observă o creștere a interesului pentru învățământul tehnic. Suntem în discuții avansate pentru reabilitarea mai multor clădiri din campusul didactic și am finalizat documentele pentru noul cămin care va fi construit de Compania Națională de Investiții, suntem în faza de licitare a lucrărilor”, a mai punctat rectorul. 

 

Raportul integral al rectorului, în formatul în care a fost avizat de Senat și transmis și Ministerului Educației Naționale, este disponibil pentru consultare pe siteul universității.

 

raport_rector 1.jpg


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.