logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeStiri15 formatori au analizat ideile de afaceri ale studenților Universității…

15 formatori au analizat ideile de afaceri ale studenților Universității Tehnice

Start Your Business 10.jpg

 

În perioada 7-9 decembrie 2018 Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” (TUIASI) din Iași a organizat prima ediție a competiției START YOUR BUSINESS@TUIASI, un eveniment de educație antreprenorială, dedicat studenților.

 

Scopul acestui eveniment a fost acela de a crea contextul potrivit pentru cei interesați să descopere ce înseamnă să fii un antreprenor și ce presupune dezvoltarea unui startup. Totodată a fost o bună ocazie pentru membrii SAS să-şi valorifice cunoștințele dobândite în cadrul altor programe similare.

 

Start Your Business 2.jpg

 

A fost un exercițiu bazat atât pe interacțiunea între participanți și mentori din ecosistemul antreprenorial românesc și internațional (fiecare cu experiență profesională diferită și expertiză în multiple domenii) cât și pe ateliere de lucru (care au abordat tematici diferite: „Cum să susții un Pitch?”, „LeanCanvas”, „Comunicare ȋn Social Media”).

 

„Pe parcursul celor trei zile, au fost organizate workshopuri, sesiuni de training, coaching şi mentorat susţinute de 15 formatori, mentori și membri ai juriului selectați dintre reprezentanţi ai mediului de afaceri de pe plan local, naţional și internaţional”,  a precizat conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, preşedintele Consiliului Executiv al SAS TUIASI şi organizatorul evenimentului.

 

Start Your Business 3.jpg

 

Cei 15 formatori au fost:

 

- 7 locali – Diana Paius (Programmes Director la Fundația Bethany), Anca Gheorghica (Director la CUIB Iași), Caterina Aliliesei (Fondator și CEO la Reginnova), Cristi Grăunte (Fondator Civic Heroes), Cristina Baghiu (Energy market sales lead), Delian Coroamă (Fondator Web Magnat), Dragoș Silion (Fondator InsidAR), Mircea Tăune (Fondator SigmaApp & Switch), Teo Deleanu (Co-fondator Appseed.us)

 

- 5 naționali – Alexandru Popescu (Head of Delivery la Younder Cluj), Dana Gliga (Brand Manager la Dinamic 92 – Piatra Neamț), Smaranda Băluț (Community builder & storyteller Rubik Hub – Piatra Neamț), Andrei Carabelea (Community Builder & Fondator Asociația Sens Civic Piatra Neamț), Vlad Gliga (Community builder, Fondator Asociația Comunitatea Noastră, Fondator & CEO ATON Piatra Neamț)

 

- 3 internaționali – Ciprian Costin (Software Architect – San Francisco SUA), Georgiana Ghiciuc (CEO Beaglecat – Berlin), Neal Bozeman (Investor Sholace, Founder Shrtct, Founder Experts Available Now – Boulder Colorado SUA)

 

Start Your Business 00.jpg

 

Structura evenimentului a fost apreciată de cǎtre participanți. Mulți dintre aceștia au venit la eveniment cu o simplă idee de afacere, însă au plecat cu încredere în forțele proprii, cu validări din partea mentorilor, dar și cu o structură a planului de afaceri. Mai mult, câțiva dintre ei vor avea ocazia să aprofundeze ceea ce au învățat până acum ȋn cadrul unor internshipuri facilitate de către partenerii de proiect.

 

„Lumea startup-urilor poate fi caracterizată drept o lume a eșecurilor și a oportunităților, a elementelor disruptive sau inovatoare și a muncii bine susținute. Dintre cele opt echipe care au avut ambiția și dorința de a prezenta la finalul evenimentului proiectul la care au lucrat, probabil doar câteva vor fi cele care se vor transforma într-o afacere de sine stătătoare. Este însă de apreciat efortul depus de fiecare participant de a ieși din zona de confort și de a dezvolta un produs sau un serviciu care se consideră a avea potențial”, a precizat Vlad Gliga, Community builder şi formator ȋn cadrul competiției.

 

Evenimentul a fost organizat ȋn cadrul proiectului „Studenți antreprenori la TUIASI+” coordonat de către prof. univ. dr. ing. Carmen Maria Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare şi inovare.

 

Start Your Business 0.jpg


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.