logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeStiriStudent la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași, printre cei…

Student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași, printre cei mai buni studenți Erasmus din România

Alexandru Cohal, student la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) în anul al IV-lea a fost finalist la Gala Studenților Români din Străinătate (SRS), la secțiunea Erasmus, alături de alți patru studenți cu rezultate deosebite și cu activități extra-curriculare remarcabile, care au avut experiența de a fi studenți în afară. Premierea câștigătorilor a avut loc pe 8 ianuarie, la București.

 

Alexandru Cohal a studiat la Universitatea din Sheffield (Anglia) timp de un semestru, în anul universitar 2013-2014. Acesta a fost nominalizat pentru rezultatele academice foarte bune din țară și din străinătate și datorită activității extra-curriculare de a fi profesor la Centrul de Excelență din Iași, pe specializarea Informatică, unde predă cursuri elevilor încă din anul I de facultate. Alexandru Cohal este pasionat din liceu de electronică și informatică, și a fost olimpic național.

 

„Fiindcă mi-a plăcut foarte mult perioada petrecută cu Erasmus, am apreciat că participarea la această Gală este o continuare firească și o posibilitate de a mă poziționa în raport cu cei care au avut experiențe similare. A reprezentat și o formă de a-mi manifesta aprecierea pentru cei care m‑au ajutat în această perioadă, profesorii de la TUIAȘI, dar și din Anglia, alături de familie. Experiența Erasmus a reprezentat pentru mine oportunitatea de a face ceea ce-mi place într-o altă cultură și într-o manieră diferită. De asemenea, importantă a fost și latura socială, care mi-a permis să intru în contact cu studenți din alte culturi și să-mi fac prieteni”, a explicat Alexandru Cohal. 

 

La Gala LSRS s-au înscris în concurs peste 200 de studenți de origine română care au avut experiența studiului în străinătate. Gala LSRS are o tradiție de 5 ani în România și este organizată de Liga Studenților Români din Străinătate. În fiecare an, la Gală sunt premiați cei mai buni dintre cei care se înscriu în competiția pentru excelență academică. Gala LSRS urmărește să promoveze în spațiul românesc rezultatele academice deosebite ale studenţilor şi absolvenţilor români de peste hotare.


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.