logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeStiriUniversitatea Tehnică a obținut încă 136 de locuri bugetate la licență…

Universitatea Tehnică a obținut încă 136 de locuri bugetate la licență de la Ministerul Educației Naționale

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a primit de la minister încă 136 de locuri la licență, obținute prin transformarea locurilor de la buget rămase neocupate la master. Astfel, decanii tuturor facultăților au făcut o serie de solicitări pentru numărul de locuri necesare ca studenții ce îndeplinesc condițiile de a beneficia de un loc bugetat să îl poată primi. În acest moment, universitatea are un număr de candidați înscriși pe locurile de la buget cu 20% mai mare decât cel de anul trecut, în total 2.830.

 

„Fiind în momentul în care tragem linie, cînd redistribuirile interne de locuri s-au finalizat, putem afirma că în acest an, la studiile universitare de licență, avem un număr de candidați înscriși la buget cu 20% mai mare decât cei înmatriculați anul trecut, respectiv 2.830. Ministerul Educației Naționale ne-a sprijinit în demersul nostru de a obține mai multe locuri la licență, aprobând astăzi un supliment de 136 de locuri prin transformarea celor neocupate la masterat. În acest moment, ar mai fi nevoie de circa 35 de locuri bugetate la licență pentru a acoperi toate solicitările candidaților care doresc să urmeze acest ciclu de studii la universitatea noastră, locuri pe care sperăm să le primim cât mai curând”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

 

Anul acesta, cele mai căutate domenii de la TUIASI au fost cele legate de IT&C (Information Technology and Communications), dar a crescut semnificativ interesul pentru domeniul Mecanicii și cele conexe, remarcându-se și o revenire a atractivității domeniului Construcții, în special specializarea ingineriei civile, unde este un deficit mare de ingineri la nivel național.

 

Toți studenții vor începe activitatea didactică după deschiderea anului universitar, care va avea loc luni, 25 septembrie, în Aula Universității Tehnice din Copou. 


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!