logo-tuiasi

Universitatea Tehnică
"Gheorghe Asachi" din Iaşi

Română English
.

HomeStiriTreasure Hunt 2018: Bobocii TUIASI au descoperit Universitatea

Treasure Hunt 2018: Bobocii TUIASI au descoperit Universitatea

IMG_0552-01.jpg

 

Fundația Universitară „Gheorghe Asachi” din Iași a marcat Zilele TUIASI prin organizarea unui concurs de descoperire a indiciilor și a întregii universități de către mai multe echipe de studenți - „Treasure Hunt - Descoperă TUIASI”.

 

Sâmbătă, 10 noiembrie, 11 echipe a câte cinci studenți reprezentând ligile și asociațiile afiliate TUIASI au parcurs un traseu prestabilit, trecând pe la fiecare facultate din universitate. S-au întâlnit în Campusul „Tudor Vladimirescu”, unde li s-au comunicat regulile concursului, după care au pornit în treasure hunt. Au început cu Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, traversând splaiul Bahluiului. De la Facultatea de Arhitectură au pornit spre Copou, către Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

 

IMG_0554-01.jpg

 

La fiecare facultate, studenții au ascultat expunerilor profesorilor care au luat parte în această „vânătoare”, au participat la scurte experimente științifice și la final au avut de identificat o serie de cuvinte propuse pentru concurs.

 

Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediție și își propune, conform președintelui Consiliului Director al Fundației Universitare „Gheorghe Asachi” din Iași, Dan Covatariu, să integreze bobocii universității în comunitatea academică a TUIASI prin explorarea campusului universitar, cu spațiile sale de învățământ și cele de cercetare.

 

IMG_0567-01.jpg

 

„Tinerii din ligile și asociațiile de la Universitatea Tehnică se folosesc de cuvinte cheie din domeniul tehnic sau al arhitecturii, acumulează puncte, urmează traseul desenat de noi și se întrec contra cronometru în vânătoarea de «comori științifice», un fel de Pokémon Go studențesc care-i va ajuta să cunoască mai bine campusul universitar, cu specializările fiecărei facultăți, și să lege noi prietenii. Încurajăm studenții noștri în parcurgerea acestui traseu inițiatic în viața de student, în spiritul jocului minților tinere, doritoare de nou și cunoaștere în această perioadă de sărbătorire a universității”, a declarat Dan Covatariu.

 

Toți participanții au fost declarați câștigători, dar primele trei echipe au fost premiate substanțial - 1.000 de lei pentru locul I, 500 pentru locul al II-lea și 300 pentru al III-lea.

 

IMG_0569-01.jpg

 

IMG_0570-01.jpg

 

treasure hunt 1.jpg

 

treasure hunt 2.jpg

 

treasure hunt 3.jpg

 

treasure hunt 4.jpg


Newsletter

Află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.