logo_home_2
logoLib
română english

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi

.

HomeStiriTUIASI, vizitată de șase absolvenți vietnamezi care au studiat acum peste…

TUIASI, vizitată de șase absolvenți vietnamezi care au studiat acum peste 40 de ani la Politehnica ieșeană

Șase studenți vietnamezi care au studiat la Institutul Politehnic „Gheorghe Asachi” din Iași între 1969 – 1974 au fost primiți luni dimineață de o delegație condusă de prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relaţiile internaţionale la TUIASI. Prorectorul a transmis urările de bun venit din partea universității, lansând invitația unor noi astfel de reuniuni pe viitor.

 

„Purtăm astăzi același zâmbet, din emoții diferite. Pentru mine este emoția celui care întâmpină și, de asemenea, a celui care a trăit întâlnirile de promoție cu colegii mei. Am ajuns numai până la a 30-a, care urmează să fie anul viitor. Pentru dumneavoastră sunt mai mult de 40. Ceea ce vă face să zâmbiți acum vă doresc să păstrați în suflet și să zâmbiți mereu”, a transmis prof. univ. dr. ing. Irina Lungu la începutul conferinței, după care a prezentat pe scurt universitatea și evoluția instituției de-a lungul timpului.

 

IMG_1163.JPG

 

Le Thanh Viet, absolvent al Facultății de Electrotehnică în 1972, a povestit cum a fost viața lor în perioada studenției și ce anume i-a impresionat la orașul care i-a adoptat pentru șase ani. Acesta a vorbit în limba română, limbă pe care o exersează la fiecare întâlnire cu absolvenții din vietnam a universităților din România.

 

„Mulțumim conducerii universității pentru organizarea acestei întâlniri. În aceste zile noi suntem foarte fericiți pentru că avem din nou ocazia de a trăi în România, în orașul Iași, oraș extrem de iubit, în care am trăit aproape acum aproape jumătate de secol, oraș în care am învățat în tinerețe. În cele două zile în care am vizitat orașul am avut impresia reîntoarcerii în perioada studenției noastre, o perioadă de neuitat”, a povestit Le Thanh Viet.

 

IMG_1180.JPG

 

Le Thanh Viet a vorbit apoi despre cum a fost viața de student în acea perioadă, vizibil emoționat când a amintit de foștii profesori, care astăzi nu mai sunt. A ținut să mulțumească tuturor celor care i-au ajutat în acea perioadă, inclusiv părinților colegilor lui de cameră, colegi care împărțeau pachetul primit de acasă împreună cu ei.

 

Absolvenţii au oferit reprezentanţilor TUIASI un tablou cu un peisaj din Vietnam şi o carte de versuri scrisă de aceștia, versuri care vorbesc de experienţa lor în anii de studiu.

 

IMG_1144.JPG

 

După festivitate, invitații au vizitat Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, Biblioteca și Aula TUIASI și căminele în care au locuit.


Newsletter

Informează-te in permanență si află toate informațiile de actualitate despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Abonează-te la newsletter!