loader image

Studenții TUIASI vor activa într-o filială dedicată lor în cadrul unui institut internațional de sprijinire a dezvoltării tehnologiilor bazate pe electricitate

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a înființat din acest an o filială tip Student Branch în cadrul Institute of Electrical and Electronics Engineers. Aceasta este o asociație profesională internațională non-profit, recunoscută la nivel internațional, care are ca scop sprijinirea dezvoltării tehnologiilor bazate pe electricitate.

generica

„Student Branch-ul a devenit operaţional începând din data de 4 martie a acestui an şi include, pentru debut, un număr de 12 studenți, dintre care doi la doctorat. Din acest branch se vor putea constitui ulterior diferite chaptere, asociate la diferite societăți ale asociației profesionale”

au precizat reprezentanții universității

Activitatea studenților va fi coordonată de prof. univ. dr. ing. Daniela Tărniceriu, decan al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, care va activa ca advisor al Student Branch-ului nou creat.

Mai mult, universitatea continuă dezvoltarea în domeniu și va fi constituit în cadrul Institute of Electrical and Electronics Engineers și un Student Branch Chapter pentru societatea „Electronics Packaging” (EPS). Acesta va fi coordonat de prof. univ. dr. ing. Radu Bozomitu. Numărul minim de studenți pentru constituirea acestui Student Branch Chapter este de șase și se constituie din Student Branch-ul deja înființat la nivel de universitate.

În cazul TUIASI, toți cei 12 studenți care au constituit Student Branch-ul IEEE la nivel de universitate vor face parte din Student Branch Chapter pentru EPS.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.