loader image

Admitere #TUIASI 2024

Admitere #TUIASI 2024

Vrei să construiești roboţi, baraje, maşini de curse sau clădiri care să zgârie norii? Dacă tot ai idei care să schimbe lumea, vino la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) să le punem în practică împreună. Noi te așteptăm cu 11 facultăți, o școală de inventică, 100 de amfiteatre, 670 de laboratoare, 4060 de burse de studii, 295 de burse în străinătate și un campus în care să te bucuri de toate capriciile vieții de student alături de ceilalți 15.999 de colegi ai tăi.

Pe lângă toate acestea, mai avem și o echipă de profesori tineri și entuziaști, dar și de profesori cu experiență, înarmați cu toată răbdarea din lume să te îndrume să descoperi ceea ce te pasionează cu adevărat.

TUIASI este printre primele instituții de învățământ superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.

De mai bine de două secole, de pe băncile universității noastre au plecat specialiști în domeniile ingineriei electrice, electronicii, construcțiilor, calculatoarelor, arhitecturii, hidrotehnicii, textilelor, mecanicii sau chimiei, dar și în ale cercetării, presei, economiei sau politicii.

Poți fi și TU unul dintre ei. Vino să studiezi la TUIAȘI!

Admitere

Poți alege una dintre cele 64 specializări la licenţă (dintre care trei în limba engleză), 77 la master (dintre care două în engleză) şi 19 la doctorat. La majoritatea facultăţilor poți intra pe bază de dosar și ți se vor lua în calcul notele de la Bacalaureat. La Facultatea de Arhitectură și Facultatea de Automatică și Calculatoare se va da examen. Dacă media de la Bacalaureat nu te avantajează, la anumite facultăți poți da un test grilă la matematică sau la fizică.

Viața de student

Ca student la TUIASI, în afara orelor de curs, de seminar şi de laborator, poți să te bucuri de experienţa plină de forfotă a vieţii de cămin în cel mai mare campus din țară, Campusul „Tudor Vladimirescu”.

Cele 11 ligi studențești te așteaptă să te întreci cu alți colegi din țară și din toată lumea în competiții și să puneți lumea la cale cu prilejul școlilor de vară, al workshopurilor și training-urilor. Pentru diversitate, poți juca „Teatru’ntre cămine”, poți fi reporter radio, participa la seri de film sau organiza petreceri tematice.

Dacă ai idei năstrușnice, apelează cu încredere la colegii mai mari care au construit mașini de curse, mâini bionice, clădiri din spaghetti sau imprimate 3D. Consultă-te cu mentorii de la școala noastră de inventică să vezi cum poți face ca visul tău să prindă contur și să obții al 781-lea brevet studențesc pentru TUIASI.

Oportunități

La TUIASI îți oferim prilejul de a face practică de specialitate în întreprinderi de prestigiu din România și de a participa la schimburi de experiență cu alți colegi din țară și din străinătate. În rețeaua noastră profesională se regăsesc 73 de instituții de învățământ superior din toată lumea și peste 135 companii.

Dacă la un moment dat vei dori să trăiești experiența de a fi student Erasmus sau Erasmus Mundus, poți să te înscrii la unul dintre cele 297 de programe derulate în cele 25 de ţări partenere TUIASI, din Europa, Statele Unite ale Americii sau Asia.

Informaţii despre admitere

Informaţii despre admitere:

Prorectoratul Didactic
Telefon: +40-232-212326
Fax: +40-232-212326
E-mail: didactic@tuiasi.ro

Cum să ne contactaţi

Centrală telefonică:
+40-232-278683
+40-232-278680
+40-232-278688
Adresă: Str. Prof. dr. doc. Dimitrie Mangeron, nr.67 700050 Iaşi, România

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.