loader image

Viața Politehnicii

Viața Politehnicii

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a relansat în anul 2017 una dintre cele mai vechi reviste studențești din România – „Viața Politehnicii”. Lansată în anii 1950, aceasta a funcționat ca un instrument util studenților Institutului Politehnic de la momentul respectiv, dar s-a transformat într-o revistă de anvergură națională, devenind un debușeu prin care studenții reușeau să se exprime în termeni și idei pe care, în alte circumstanțe, regimul comunist nu le-ar fi permis.

„«Viața Politehnicii» este prima revistă studențească din Iași. Se înscrie în fenomenul acesta extrem de solid al publicațiilor studențești care au creat școala de presă de la Iași, în sens foarte larg. Seria nouă nu este altceva decât o formă adaptată noilor media, care are, pe lângă rolul formativ, și o extrem de serioasă latură a păstrării istoriei școlii pentru că, în fapt, într-o epocă în care faptele de presă sunt așezate în sens invers valorilor sociale, a avea o publicație care să îți conserve istoria este un lucru important, necesar și aproape obligatoriu pentru orice școală mare cum este Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iași

a declarat prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache, prorector responsabil cu informatizarea și comunicațiile digitale la TUIASI, editor al publicației

Periodicitatea revistei este lunară, ea fiind realizată complet de către colectivul Biroului de Presă al TUIASI, și are în principal un caracter informativ, fiind destinată studenților, profesorilor și cercetătorilor Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. În paginile acesteia se găsesc informațiile din luna precedentă, cu privire la cele mai importante evenimente, existând posibilitatea realizării unor numere speciale în preajma unor momente importante din istoria universității. Pe lângă acestea, revista va încerca să aducă în lumina publicului cele mai importante realizări ale cercetătorilor și profesorilor de top care își desfășoară activitatea în cadrul TUIASI.

Revistele pot fi citite integral pe răsfoitoarele PDF disponibile pe contul Universității Tehnice de la adresa https://issuu.com/viatapolitehnicii.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.