loader image

A III-a ediție a Școlii Internaționale de vară „Building Information Modelling (BIM-iss)” începe luni, 6 iulie

În perioada 6-17 iulie 2020, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași se desfășoară a III-a ediție a Școlii de vară internațională Building Information Modelling (BIM-iss) organizată de Allbim.net, Structural Glass Design și Asociația Academică de Construcții Anton Șesan în parteneriat cu Facultatea de Construcții și Instalații și Facultatea de Arhitectură „G.M.  Cantacuzino” (http://www.iss.ci.tuiasi.ro/).

„Plecat de la un vis greu de realizat inițial, și anume acela de a crea cadrul optim ca specialități diferite să poate colabora pe același  proiect, anul acesta totul pare mult mai aproape de conceptul inițial, din 2018. În fiecare an, școala a crescut, adăugând participanți la noi secțiuni din locații diferite, pentru ca anul acestă să fie posibilă organizarea de cursuri pe 3 specializări: Arhitectură, Construcții și Instalații”

au declarat organizatorii

Având în vedere condițiile actuale la nivel mondial, create de restricțiile impuse de pandemia provocată de virusul COVID19, cursurile școlii de vară se vor desfășura într-un format inedit, devenit uzual în ultimele luni, și anume în online.

Toate cursurile sunt gratuite pentru cei 125 participanți înscriși până la data de 30.06.2020. Anul acesta, printre participanți sunt studenți, masteranzi, doctoranzi, ingineri, dar și cadre didactice, din diferite centre universitare și centre de cercetare.

„Ne bucurăm că ni s-au alăturat anul acesta, pe lângă studenții Facultății de Construcții și Instalații și a celor de la Arhitectură și cei de la Facultatea de Hidrotehnică din Iași, precum și studenți din alte centru universitate din țară precum Cluj-Napoca, Timișoara și București, dar și din afară de la Institute of Earthquake Engineering and Engineering Seismology (Skopje, Macedonia); University of Pretoria (Africa de Sud) și Universitatea Tehnioca din Moldova”

au mai punctat organizatorii

Programul școlii de vară a fost adaptat pentru online, prelegerile fiind completate de prezentări ale unor specialiști în domeniu, timp de studiu individual, dar și sesiuni zilnice de întrebări și răspunsuri.

Deschiderea BIM-iss din anul acesta va avea loc pe platforma Zoom (https://zoom.us/meeting/register/tJUrduyhpjovGtZhm9K2DU0UlIhGt8fk0kv), luni, 06.07.2020, ora 10:00 și va fi distribuită live pe pagina de Facebook a facultății.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.