loader image

Cum arată studenția prin obiectivul aparatului de fotografiat? Concurs foto #TUIASI 2019

UPDATE: Clasamentul final al câștigătorilor concursului de fotografie:

1. La școală

I. Mihaela-Cristina Panaite – The student is learning like a turtle’s walk: slow – 191
II. Georgiana Mihăilă – Urmează examenul – 110
III. Mihai-Adrian Apreutesei – Amplificator operațional – laborator ACM – 23

2. Viața în campus

I. Anastasia Bînzaru – A Cup of Coffee – 403
II. Daniel Panicu – TUIASI Boxing Team „Dacia” – 367
III. Mihaela-Cristina Panaite – Alley of generations – 294

3. Experiențe internaționale

I. Oana-Georgiana Tiron – Flying like a bird in Brazil – 607
II. Larisa Petrila – Vision – 466
III. Gheorghe Mocanu – Hidratează-te cu o doză de Cultură – 275

4. Concursuri, tabere și Zilele Porților Deschise

I. Lucian-Ilie Tiron – Privind cu incredere spre viitor – 241
II. Gabriel Gradinaru – Festudis, familia ASAFCI – 182
III. Gheorghe-Florin Cocea – The flowing whole – 36

5. Învăț și practic

I. Mocanu Gheorghe – Munca este cheia succesului – 553
II. Larisa Petrila – De la teorie la practica – 206
III. Gheorghe-Florin Cocea – Machines of the blue – 39

6. Studenții, văzuți prin ochii profesorilor

I. Oana Elena Colț – Finalul unui nou drum! – 279
II. Mariana Ichim – Octombrie – Un nou inceput – 21
III. Mariana Ichim – Aripi in zbor – 6

7. Spiritul TUIASI

I. Florin Bohotineanu – Un student Buddy pregătindu-se alături de studenții internaționali să devină viitori ingineri și arhitecți la #TUIASI – 877
II. Daniel Panicu – Liga Studentilor de la Mecanica – 771
III. Ana Conachi – Cheia adevărului deschide visul cunoașterii, navigând in imaginație atingem cerul bibliotecii intelepciunii supreme – 208

*Pentru că una dintre fotografiile de la categoria Experiențe internaționale nu mai era postată pe Facebook duminică, 3 noiembrie 2019, la momentul numărării like-urilor, a fost luată în considerare, în locul ei, fotografia cu cele mai multe like-uri dintre cele rămase.


Te invităm, drag student #TUIASI, să transpui în fotografii frânturi din studenție, să îți deschizi sufletul și să arăți tuturor stările și emoțiile pe care le trăiești! Drag dascăl #TUIASI, arată-ne de ce-ți îndrăgești profesia și pe studenți și postează fotografii pentru categoriile VI și VII. Cele mai bune fotografii vor fi premiate în bani și expuse în cadrul unui vernisaj organizat de Zilele Universității.

Regulamentul:

 • Dă like pe Facebook paginii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași 👍
 • Postează fotografia sau fotografiile cu care vrei să te înscrii în concurs pe profilul tău de Facebook, cu hashtag-ul #TUIASI, în perioada 14 – 27 octombrie 2019 (ora 24). Fotografiile trebuie să îți aparțină.
 • Ai grijă ca fiecare postare să fie publică, nu vizibilă doar pentru prieteni:
 • Trimite-ne fotografiile printr-un mail la sarbatorim@tuiasi.ro. Acestea trebuie să fie de minim 8 megapixeli și fără watermark. Scrie-ne în mail și categoria la care vrei să le înscrii, titlul fotografiilor și link-ul de Facebook unde le-ai postat. Nu uita să incluzi în mail și numele, prenumele, facultatea (și anul, pentru studenți).
 • Noi vom alege luni, 28 octombrie 2019, cele mai bune trei fotografii de la fiecare categorie, iar departajarea finală se va face în funcție de numărul de like-uri pe care acestea le-au adunat până la sfârșitul zilei de duminică, 3 noiembrie 2019Luni, 4 noiembrie 2019, anunțăm câștigătorii premiilor I, II și III, pentru fiecare categorie, pe pagina de facebook a TUIASI.
 • Te poți înscrie cu mai multe fotografii și la mai multe categorii ale concursului. Este recomandat să le postezi separat pe Facebook, și nu mai multe într-o singură postare, ca like-urile să se contorizeze pe fiecare fotografie în parte.

Cele mai reușite fotografii vor fi premiate în bani și expuse în cadrul vernisajului din 12 noiembrie 2019, la ora 14.00, la Iulius Mall (etajul I, zona magazinului de papetărie Stef).

Categoriile:

 1. La școală – Vrem să vedem școala cum o vezi tu. Trimite-ne fotografiile la care crezi că o să te uiți peste ani, când îți vei aminti cu nostalgie de perioada facultății.
 2. Viața în campus – Nimeni nu știe campusul mai bine ca tine, studentul. Decupează o bucățică din el cu ajutorul aparatului foto sau al telefonului și arată-ne și nouă ce îndrăgești tu cel mai mult la „Tudor”.
 3. Experiențe internaționale – Ai fost student Erasmus sau ai colegi veniți de peste hotare să studieze în Iași? Cu siguranță aveți momente amuzante și frumoase de împărtășit. Vrem să le vedem și noi!
 4. Concursuri, tabere și Zilele Porților Deschise – Ai participat la concursuri studențești, la zile ale porților deschise sau ai amintiri din tabere cu colegii și prietenii? Ce moment mai bun decât Zilele Universității pentru a răsfoi albumele cu fotografii?
 5. Învăț și practic – Sigur ai amintiri din stagiile de practică pe care le-ai făcut la sfârșit de an sau din internship-urile de orice fel la care ai participat. Mai mult, poți să ne arăți la această categorie cum pui în aplicare ce ai învățat la facultate. Nu ezita și înscrie-te cu fotografiile tale în concurs!
 6. Studenții, văzuți prin ochii profesorilor – Dragi profesori, arătați-ne ce vă face să vă îndrăgiți profesia de dascăl la TUIAȘI. Aveți vreun moment alături de studenți pe care vreți să-l împărtășiți? Suntem siguri că aveți fotografii care să „radiografieze” studenția de azi.
 7. Spiritul TUIASI – Orice te duce pe tine cu gândul la viața de student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Dă-ți frâu liber imaginației! De asemenea, și la această categorie invităm cadrele didactice să se înscrie cu fotografiile lor.

Premiile:

• Locul I – 250 de lei
• Locul al II-lea – 150 de lei
• Locul al III-lea – 100 de lei

Sunt 21 de premii în total, câte trei pentru fiecare dintre cele șapte categorii.

Prin înscrierea la concurs, participanții își asumă că fotografiile trimise le aparțin și sunt de acord cu folosirea ulterioară a acestora în materialele de prezentare ale TUIASI.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.