loader image

300 de elevi au luat parte la o tabără științifică cu demonstrații ingenioase la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului de la TUIASI

Aproximativ 300 de elevi de la liceele din Iași au participat în cursul zilei de joi, 30 martie 2023, la o „tabără științifică” organizată de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) în cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” (FICPM). Elevii, însoțiți de cadre didactice, au luat parte la manifestările gândite de profesorii și studenții facultății pentru a-i introduce pe aceștia în lumea chimiei, fiindu-le prezentată și oferta de studii pe care o pot alege pentru a deveni ingineri chimiști.

Evenimentul „SCIENCE CAMP by CHIMIPLY” a fost organizat de către Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, FICPM și Compartimentul de Marketing Universitar al TUIASI și s-a desfășurat începând cu ora 12.00, la sediul facultății de pe Bulevardul Dimitrie Mangeron nr. 73.  

„Evenimentul a fost organizat cu scopul de a crește gradul de interes al elevilor pentru această știință, pentru a-i ajuta să înțeleagă aplicabilitatea noțiunilor din chimie în viața de zi cu zi și pentru a le deschide calea către o carieră în domeniul ingineriei chimice și al protecției mediului”,

au transmis reprezentanții universității

La deschiderea evenimentului au participat Ada Burescu, inspector de chimie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, Adina Romanescu, director al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, și șef lucrări dr. ing. Lenuța Kloetzer, prodecanul FICPM.

Membrii Clubului de Chimie CHIMIPLY de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași au gândit o serie de experimente și demonstrații „cool” de chimie aplicată pe care le-au pus în practică la standurile din holul facultății.

Studenții de la Asociaţia Studenţilor Chimişti „CHEMIS” Iași au fost ghizii elevilor participanți în tururi ale laboratoarelor facultății și le-au povestit despre cum este studenția la TUIASI, cum e în campus, care sunt activitățile extracurriculare la care pot participa în cadrul asociației studențești, cum se distrează, dar și cum muncesc din greu pentru a-și atinge obiectivele.

Pe lângă prezentarea ofertei educaționale a facultății pentru cei care vor să devină ingineri chimiști, au mai fost patru sesiuni în laboratoarele TUIASI: „Reacții endoterme. Reacții exoterme”, „Cum ar arăta lumea fără polimeri?”, „Obținerea produselor cosmetice din ingrediente naturale” și „Procesul de ultrafiltrare pentru epurarea apelor uzate”.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.