loader image

Aproape 6.000 de elevi din toată țara s-au înscris la „ZIRCON”, concurs online de chimie, fizică și biologie

5.828 de elevi din toată țara s-au înscris la cea de-a doua ediție a Concursului online de chimie, fizică și biologie „ZIRCON”, organizat sâmbătă, pe 5 martie 2022, de către Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Medicului „Cristofor Simionescu” din Iași alături de Societatea Profesorilor de Științe din Iași.

Concursul se adresează elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a X-a, cu profil teoretic și tehnologic. Fiecare participant își va alege două discipline la care va susține competiția. Timpul de lucru va fi de 90 de minute. Cei care doresc să afle mai multe informații despre concursul pot să acceseze siteul competiției.  

Lorela Caradan, inspector școlar pentru biologie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean din Iași, s-a declarat impresionată de interesul elevilor și profesorilor din țară, dar și din Republica Moldova, pentru această competiției.

„Lumea în care trăim este o lume complexă și nu poate fi explicată și înțeleasă doar dintr-o singură perspectivă. De aceea, considerăm necesară realizarea concursului ZIRCON, o competiție școlară ce se desfășoară online și care își propune să stimuleze elevii cu performanțe școlare deosebite, promovând interdisciplinaritatea prin valorificarea competențelor elevilor din domeniul biologiei, fizicii și chimiei”

a declarat Lorela Caradan

La cea de-a doua ediție a concursului „ZIRCON” 1.432 de elevi au optat pentru chimie-fizică, 3.418 pentru chimie-biologie și 978 pentru fizică-biologie.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.