loader image

Concursul „Acad. Cristofor Simionescu” a ajuns la ediția a X-a și va avea loc sâmbătă

Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași organizeazăa X-a ediție a Concursului „Acad. Cristofor Simionescu”, care va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie 2022, începând cu ora 830.

generica

Ediția a X-a a concursului va fi a treia ediție din istoria competiției adresate elevilor din ciclul preuniversitar care se va desfășura exclusiv online, pe platforma Moodle, la adresa http://moodle.icpm.tuiasi.ro.

La cele trei secțiuni ale concursului: I – Chimie pentru licee și colegii teoretice, II – Chimie pentru licee și colegii tehnologice și III – Protecția mediuluis-auînscris aproximativ 1800 de elevi din clasele IX – XII. Elevii sunt coordonați de peste 300 de cadre didactice din aproape 200 de unități de învățământ, din 28 de județe și București.

Având în vedere numărul record de elevi înscriși, organizatorii au programat trei serii de concurs:

  • Clasa a IX – a (toate secțiunile) începând cu ora 830.
  • Clasa a XI – a (toate secțiunile) începând cu ora 1015.
  • Clasele a X – a și a XII –a (toate secțiunile) începând cu ora 1200.

Participanții se vor întrece atât în competiția individuală a concursului, cât și în competiția pe echipe.

În timpul desfășurării concursului, cadrele didactice sunt invitate să participe la un workshop online care are ca scop facilitarea dialogului și consolidarea relațiilor de colaborare dintre reprezentanții mediului preuniversitar și cel universitar.

La ediția din acest an, invitații vor putea asista și participa activ la prelegerile:

 „FAȚA NEVĂZUTĂ A COSMETICELOR”

susținută de Conf. dr. ing. CORINA CERNĂTESCU, Director Departament Inginerie Organică, Biochimică și Alimentară, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” din Iași

„CHIMIA ȘI CORPUL UMAN”

susținută de Prof. JEANINA COZMA, Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași         

„IMPORTANȚA MODELELOR ÎN VIAȚĂ: CRISTOFOR I. SIMIONESCU – FORMATOR DE OAMENI ȘI CTITOR DE SCOALĂ”

susținută de Prof. dr. ing. CONSTANŢA IBĂNESCU, Departamentul de Polimeri Naturali și Sintetici, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” din Iași

Rezultatele finale vor fi afișate, după rezolvarea eventualelor contestații, pe pagina web a concursului: www.ascchemis.ro/concurs_ficpm/

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.