loader image

CORTEP’2018, o importantă manifestare științifică internațională organizată de Facultatea de Textile Pielărie și Management Industrial

Facultatea de Textile – Pielărie și Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează, în perioada 8 – 9 noiembrie 2018, a 17-a ediție a Conferinței Române de Textile-Pielărie (CORTEP’2018), o importantă manifestare științifică internațională care reunește specialişti din învățământul superior, cercetare, mediul economic, învăţământ preuniversitar, asociaţii profesionale din ţară şi străinătate.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 8 noiembrie la ora 9.00, în Sala de Conferințe a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Conferința constituie un bun prilej pentru schimburile de opinii și experiență, diseminarea, valorificarea şi promovarea rezultatelor obţinute în activitatea de cercetare, cunoașterea celor mai noi realizări în domeniul tematicii anunţate, menţinerea contactului între specialiștii din ţară şi străinătate, identificarea de noi tematici de interes pentru dezvoltarea de noi direcţii de cercetare – dezvoltare şi colaborare.

Programul conferinței include o sesiune plenară și mai multe sesiuni paralele de prezentare a rezultatelor activității de cercetare care abordează teme de actualitate: digitalizarea și Industria 4.0, materiale textile avansate, textile funcționale, sustenabilitate în modă și economie circulară, inovare și antreprenoriat, management, educație inginerească și altele.

La conferință vor participa și companii care activează în domeniu (Industry Yield, CottonTex, Lectra, Gemini CAD Systems, Minet, Pandora Prod, Katty Fashion, Iolim Grup, Tessilgraff-ro), fiind organizată o sesiune specială dedicată prezentării acestora și intâlnirii lor cu studenții facultății.

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar și logistic al Primăriei Municipiului Iași și al companiilor participante.

Mai multe informații sunt disponibile la adresa: www.cortep.tuiasi.ro

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.