loader image

Enformation, IEEE, Anelis Plus și Web of Science-Clarivate vă invită la prezentări online gratuite în mai 2024

Enformation, IEEE, Anelis Plus și Web of Science Group (o companie Clarivate Analytics) vă invită la prezentări online gratuite care se adresează tuturor celor din mediul academic și utilizatorilor resurselor de documentare electronică (studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari, etc.).

Pentru înregistrare la următoarele evenimente online gratuite accesaţi link-ul din titlul prezentărilor care se vor desfășura pe:

07 mai 2024, ora 11.00-12.15 – Web of Science Journal Evaluation Process and Selection Criteria – Web of Science -Clarivate

Prezentator:
Adriana Filip
, Clarivate

În cadrul acestei sesiuni, echipa editorială Web of Science va oferi o imagine de ansamblu a procesului de evaluare a revistelor și a criteriilor de selecție.

07 mai 2024, ora 16.00-17.30 – IEEE Authorship and Open Access Symposium: Tips and Best Practices to Get Published from IEEE Editors – IEEE

Prezentatori:

  •  Dr. Petar Popovski – Profesor la Universitatea Aalborg, Danemarca și actual redactor-șef al Revistei IEEE Domenii selectate în comunicații și președinte al Comitetului tehnic IEEE Teoria comunicării; 
  • Eszter Lukács – Manager de servicii pentru clienți IEEE;
  • Judy Brady – Manager Regional IEEE pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa și America Latină.

Acest webinar va oferi autorilor sfaturi privind cele mai bune practici în pregătirea unui manuscris, explorarea procesului de trimitere a lucrării și sfaturi importante despre publicare. Totodată, va prezenta oportunitățile pe care autorii români le au pentru a-și crește vizibilitatea și impactul cercetărilor, publicând în regim Open Access cu IEEE.

Seminarul online va include o perspectivă din partea dr. Petar Popovski, care are o experienţă vastă în procesul de publicare. Acesta va prezenta informaţii esenţiale despre trimiterea și evaluarea manuscriselor, precum și sfaturi despre ceea ce caută editorii în acestea.

Printre subiectele abordate în cadrul acestui seminar de către reprezentanții IEEE se regăsesc:

  • modalități de creștere a vizibilității și a impactului cercetării realizate;
  • sfaturi și bune practici pentru a crește șansele de publicare ale unui autor;
  • ce vizează editorii și recenzorii la manuscrisele primite spre analiză;
  • cele mai frecvente cauze pentru care articolele academice sunt respinse;
  • selectarea publicației potrivite pentru trimiterea manuscrisului;
  • aspecte de care să țineți cont pentru a evita manuscrise înșelătoare;
  • motive pentru a alege publicarea Open Access;
  • opțiuni Open Access disponibile prin intermediul IEEE pentru autori și instituții;
  • strategii de cercetare folosind biblioteca digitală IEEE Xplore;
  • instrumente folosite pentru promovarea open science;
  • live Q&A: experții vă vor răspunde live întrebărilor dvs.

Acest eveniment este disponibil pentru toți utilizatorii abonați la resursele IEEE.

Mai multe informații despre eveniment gasiți aici.

08 mai 2024, ora 11.00-12.30 – Transformative Agreements Awareness Event – Anelis Plus și editurile colaboratoare

Locație: 
Online, Platforma Teams

Prezentatori:
Kristin Yordanova
– Director senior de vânzări, RSC 

Transformative Agreements Awareness Event este un eveniment de o zi, online, dedicat autorilor români de literatură științifică, care are drept scop crearea unui mediu optim pentru dialog și informare, referitor la oportunitatea de a publica în regim Open Access (OA), în cadrul Proiectului Anelis Plus 2023-2025. Astfel, organizatorii își doresc ca fiecare dintre membrii comunității științifice din România să beneficieze de cele mai noi și relevante date despre OA care să susțină în demersul de creștere a vizibilității publicațiilor academice la nivel internațional.

Prezentările vor fi susținute de reprezentantul edituriiRSC, implicată în acordurile transformative încheiate de Anelis Plus, și invitați implicați în procesul OA, în cadrul tranziției de la modelul read only la modelul publish and read.

Agenda evenimentului este disponibilă aici.

Acest eveniment este gratuit și se adresează tuturor cercetătorilor-autori din instituțiile participante în Proiectul Anelis Plus 2023-2025 , interesați de publicarea în OA.

Pentru informații suplimentare despre acest eveniment, E-nformation pune la dispoziție adresa de contact: sales@enformation.ro.

29 mai 2024, ora 12.00-13.00 – Inteligență artificială în care puteți avea încredere cu Web of Science – Web of Science – Clarivate

Prezentator:
Adriana Filip
, Clarivate

Inteligența artificială transformă cercetarea academică, predarea și învățământul. Clarivate facilitează navigarea în siguranță și în mod responsabil în acest nou peisaj, promovând în același timp excelența în cercetare. Participați la această sesiune pentru a afla mai multe despre evoluțiile recente și viitoare ale Web of Science bazate pe inteligență artificială, inclusiv îmbunătățiri semnificative ale căutării și viitorul Web of Science Research Assistant, bazat pe inteligență artificială generativă. Un certificat de participare va fi eliberat tuturor participanților la prezentările E-nformation și va putea fi descărcat la sfărșitul lunii din secțiunea Profil Instituțional.

30 mai 2024, ora 15.00-16.00 – Profiluri de cercetători Web of Science – Web of Science – Clarivate

Prezentator:
Adriana Filip
, Clarivate

În cadrul acestei sesiuni, se va discuta despre ameliorarea vizibilității cu profilul de cercetător Web of Science:

  • Crearea, completarea/modificarea unui profil;
  • Valorificarea indicatorilor asociați cu un profil;
  • Unificarea profilurilor;
  • Solicitarea de corecții.

Chemical Abstract Services (CAS) și E-nformation vă invită la o serie de sesiuni de instruire dedicate diferitelor funcții ale platformei SciFinder Discovery, “CAS – SciFinder Discovery Platform training series for Anelis Plus”.

Puteți alege să vă înregistrați la oricare dintre sesiunile prezentate mai jos, fiecare fiind dedicată pe rând, căutării bibliografice, căutării substanțelor și reacțiilor.

21 mai 2024, ora 15.00-15.40 – Introducere în căutarea bibliografică în CAS SciFinder Discovery Platform – E-nformation și CAS

Prezentator:
Dr. Tetiana Khristova, Sr. Customer Success Manager, CAS

Introducere în căutarea bibliografică:
– căutare avansată a referințelor;
– concepte CAS și utilizarea acestora;
– căutarea de metode analitice;
– căutarea formulelor.

22 mai 2024, ora 15.00-15.40 – Introducere în căutarea de substanțe în CAS SciFinder Discovery Platform – E-nformation și CAS

Prezentator
:
Dr. Tetiana Khristova, Sr. Customer Success Manager, CAS

Cautarea substanțelor
:
– căutarea denumirii substanței;
– căutarea substanței după structură;
– căutarea substructurii după structură;
– căutarea substanței în funcție de câmpurile de căutare avansată (proprietăți);
– conținut nou în domeniul științelor vieții: SAR, Toxicitate și ADME.

23 mai 2024, ora 15.00-15.40 – Introducere în căutarea reacțiilor și analiza retrosintetică în CAS SciFinder Discovery Platform – E-nformation și CAS

Prezentator:
Dr. Tetiana Khristova, 
Sr. Customer Success Manager, CAS

Căutarea reacțiilor și analiza retrosintetică:

– căutarea reacției: cuplare Suzuki și sinteză stereoselectivă;
– analiză retrosintetică pentru substanțe cunoscute și necunoscute.

SciFinder Discovery este o platformă bazată pe surse de informații despre substanțele chimice, devenind una dintre cele mai de actualitate și de încredere resurse de documentare din lume.

Aceste sesiuni sunt disponibile pentru toți utilizatorii SciFinder, dar și pentru cei interesați de accesul la platforma SciFinder Discovery.

Pentru informații suplimentare asupra trainingurilor CAS SciFinder Discovery Platform , E-nformation pune la dispoziție adresa de contact:sales@e-nformation.ro.

29 mai 2024, ora 11.00-14.30 – MasterClass de Scriere și Publicare Academică, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – onsite – E-nformation

Prezentator:
Alina-Cerasela Avram, CSII Institutul de Economie Mondială, Project Manager, Enformation

Loc de desfășurare: 
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași,
Sala Ferdinand, Corp A, etajul I, Rectorat (Hol Prorectorate), B-dul Carol I nr. 11 (prezență fizică)
Pe parcursul acestui an, E-nformation organizează cursuri MasterClass de Scriere și Publicare Academică, care se adresează doctoranzilor, cercetatorilor si cadrelor didactice din instituțiile participante în Proiectul Anelis Plus 2023-2025.

Aceste sesiuni sunt gratuite în baza acordurilor de publicare încheiate în 2024 și sunt destinate exclusiv instituțiilor membre Anelis Plus

MasterClass Enformation este un proiect dezvoltat cu scopul de a-i susține pe cercetătorii români în procesul de publicare, printr-un nou concept practic de cursuri, cu un conținut inovativ, într-un cadru profesionist!

Agenda evenimentului:

  1. Prezentarea modulului și introducerea participanților cu scopul de a crea grupuri de lucru;
  2. Importanța metadatelor;
  3. Metodologie. Exemplu de a utiliza bazele de date bibliometrice pentru cercetare;
  4. Bune practici în creșterea vizibilității academic;
  5. Studii de caz.

Pentru mai multe detalii despre evenimentul Master Class E-nformation, accesați: https://masterclass.e-nformation.ro.

Pentru mai multe detalii asupra tuturor evenimentelor, E-nformation pune la dispoziție adresa de contact events@e-nformation.ro.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.