loader image

EUROINVENT 2024, derulat între 6 și 8 iunie, va găzdui 650 de invenții din peste 30 de țări

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) este co-organizator al celei de-a XVI-a ediții a festivalului de inventică – EUROINVENT, cel mai mare eveniment științific din zona Moldovei, derulat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizări. Manifestarea va avea loc între 6 și 8 iunie, la Palatul Culturii din Iași.

Acesta este organizat de TUIASI în colaborare cu Forumul Inventatorilor Români, Europe Direct Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, respectiv Universiti Malaysia Perlis, Czestochowa University of Technology Poland.

EUROINVENT este singura manifestare de profil din România organizată sub egida IFIA (Federația Mondială a Inventatorilor, la fel ca și Salonul de la Geneva), respectiv WIIPA.

„În cadrul acestei prestigioase manifestări tehnico-științifice și culturale vor fi etalate rezultatele creației științifice în cadrul evenimentelor organizate sub egida EUROINVENT”, au transmis organizatorii.

Astfel, ca în fiecare an, vor avea loc:

  • Salonul de invenții și proiecte inovative, care vor fi evaluate de un juriu internațional și pot fi premiate;  www.euroinvent.org
  • Conferința ICIR EUROINVENT, dedicată domeniului Științei și Ingineriei Materialelor
  • Salonul de Carte Tehnico-Științifică, Artistică și Literară (unde vor fi evaluate publicații din ultimii 3 ani, fiind prezentat 130 de t itluri); http://www.euroinvent.org/events-2/book-salon/
  • Salonul de Arte Vizuale – unde vor fi etalate creații ale artiștilor locali

Astfel, joi și vineri, 6-7 iunie, la Palatul Culturii din Iași are loc cea mai importantă expoziție de invenții, proiecte și inovații din Estul Europei – EXPOZIȚIA EUROPEANĂ A CREATIVITĂȚII ȘI INOVĂRII, unde sunt înscrise peste 650 de invenții și proiecte din peste 30 de țări.

În același timp au loc prezentările ICIR Euroinvent – INTERNATIONAL CONFERENCE ON INNOVATIVE RESEARCH, conferință la care au fost înregistrate peste 80 de lucrări în domeniul științei și ingineriei materialelor.

Vernisajul expoziției EUROINVENT – THE NEW HUMANISM, 2024, a profesorilor Facultății de Arte Vizuale și Design – UNAGE Iași, va avea loc marți, 4 iunie 2024, ora 16.30, la galeria ALCHIMIA de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”.

Tot în cadrul acestui eveniment major are loc un seminar organizat de Facultatea de Stiința și Ingineria Materialelor, miercuri, 5 iunie, de la ora 12.00, la Departamentul de Ingineria Materialelor și Securitate Industrială, unde Assoc. Prof. Ir. Dr.  Mohd Arif Anuar Mohd Salleh – Director Department of Student Affairs de la Universiti Malaysia Perlis, va avea prezentarea intitulată: „Emerging Technology of Electronic Interconnects and Recent Development of Low Temperature Solder”, respectiv Assoc. Prof. Ts. Dr. Fathinul Syahir Bin Ahmad Sa’ad – Director Centre For Innovation & Commercialisation CIC – de la Universiti Malaysia Perlis, va avea prezentarea intitulată: „Digital Image Processing: Research Opportunities and Challenges”.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.