preloder

Locul I la concursul internaţional „MCU Rally Car 2018”, obținut de o echipă de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

O echipă de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată (FIEEIA) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a obținut premiul I la un concurs din Germania. Concursul MCU CAR Rally a avut loc în perioada 28 februarie – 1 martie la Nurnberg şi a fost organizat de Renesas, firmă japoneză producătoare de microcontrolere.

Concursul a constat în realizarea unei maşini autonome de tip „line follower” care să parcurgă de mai multe ori un traseu prestabilit care era prevăzut cu unghiuri la 90 de grade la dreapta sau la stânga, curbe strânse, întreruperi de traseu la dreapta sau la stânga, pante şi rampe. „Principalele componente au fost asigurate de firma RENESAS, participanţii trebuiau să optimizeze hardul şi softul pentru parcurgerea traseului într-un timp cât mai scurt, timpul minim de parcurgere al traseului era criteriul de departajare al echipelor”, au precizat reprezentanții facultății.

De la TUIASI au participat două echipe de studenţi coordonate de prof. univ. dr. ing. Liviu Breniuc şi de prof. univ. dr. ing. Cristian Gyozo Haba. Echipa „Road Runner” coordonată de prof. univ. dr. ing. Liviu Breniuc, formată din Eusebiu Burlacu, Lucian Burlacu, Valeriu Cristian Coman, Alexandra Rusti şi Cosmin Iacob, s-a clasat pe locul I. Timpul de parcurgere de cinci ori a traseului a fost de 2 minute 38 de secunde şi 4 sutimi, stabilindu-se un nou record de parcurgere o dată a pistei la 31 secunde şi 4 sutimi.

La concurs au participat peste 140 de studenţi şi 30 de profesori din Austria, Bulgaria, Germania, Italia, Kosovo, România, Slovenia, Serbia, Turcia şi UK.

Componenţa echipei:

  • Eusebiu Burlacu – master Calculatoare
  • Lucian Burlacu  – grupa 6601, specializarea: Conversia energiei şi controlul mişcării
  • Valeriu Cristian Coman – grupa 6501 master, specializarea: Conversia energiei şi controlul mişcării
  • Alexandra  Cornelia Rusti – grupa 6307, specializarea: Informatică aplicată în inginerie electrică
  • Cosmin Iacob – grupa 6503, specializarea: Sisteme informatice de monitorizare a mediului
  • Coordonator: prof. univ. dr. ing. Liviu Breniuc
TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.