preloder

Simpozionul Internațional Sisteme Informaționale Geografice, organizat pe 5-6 octombrie de Facultatea de Hidrotehnică de la Politehnica ieșeană

Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași este organizatorul principal al ediției de anul acesta a Simpozionului Internațional Sisteme Informaționale Geografice, care va avea loc în perioada 5-6 octombrie la sediul facultății. 

Acesta este primul simpozion dedicat Sistemelor Informaționale Geografice și teledetecției organizat în România. Prima ediție a fost organizată în 1991, ca urmare a colaborării dintre Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Academia de Științe a Republicii Moldova. Ulterior au devenit parteneri în organizare și Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea Agrară de Stat din Moldova și Asociația geo-spatial.org. 


De aceea, în prezent, simpozionul este organizat prin rotație de instituțiile partenere, iar anul acesta, la ediția a XXVI-a, organizator este Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, prin Facultatea de Hidrotehnică, Geogezie și Ingineria Mediului.

Anul acesta, simpozionul este organizat pe patru teme importante:

– Sisteme Informaționale Geografice în studiul, evaluarea şi gestiunea resurselor naturale – Sisteme Informaționale Geografice în studiul, evaluarea şi gestiunea riscurilor de mediu – Sisteme Informaționale Geografice în studiul, evaluarea şi gestiunea lucrărilor inginereşti – Sisteme Informaționale Geografice în amenajarea teritoriului, cadastru şi administraţie publică Mai multe informații sunt disponibile la adresa www.gisiasi.ro.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.