loader image

Studenții TUIASI sunt așteptați la evenimentul național de carieră JobShop, organizat pe 15 – 16 mai

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași care se simt pregătiți să facă primii pași în carieră sunt așteptați la cea de-a XXI-a ediție a evenimentului național de carieră – JobShop. Fiind la al doilea an în care manifestarea are loc exclusiv online, ediția de Iași este coordonată de către asociația BEST Iași și va avea loc în acest weekend, pe 15 și 16 mai.

Imagine de la edițiile organizate înainte de pandemie, în format față-în-față

„Știm că orice început este greu, iar să îți găsești primul job ca student le întrece pe multe. Ne dorim ca fiecare să beneficieze de doza de motivație, curaj și de informațiile necesare pentru a lua interviul de angajare din prima. De aceea, organizăm anual evenimentul național de carieră JobShop. Scopul nostru rămăne același: îndeplinirea nevoilor profesionale ale studenților și absolvenților prin facilitarea colaborării dintre studenți, companii și Universitatea «Gheorghe Asachi» din Iași”

au transmis reprezentanții BEST Iași

Participarea la fiecare activitate se face pe bază de înscriere la următorul link. Pe siteul respectiv pot fi găsite și toate activitățile care vor avea loc în cele două zile ale evenimentului național de carieră. Printre cele mai importante, BEST Iași enumeră întâlniri cu specialiști de la care să înveți tot ce trebuie să știi înainte de a merge la un interviu. Va exista și un training de scriere a CV-urilor realizat de Train2Perform – cum să scoți în evidenți CV-ul, ce structură să aibă și ce informații esențiale să conțină.

„Traineri de la Evolutiv Consultants Network te vor informa despre importanța LinkedIn și despre cum să îl folosești pentru a te angaja. Ultimul training este cel de interviu în cadrul căruia vei avea ocazia să descoperi cum să te pregătești, cum să te prezinți, tips&tricks și multe altele”

au precizat organizatorii

Ziua de duminică este dedicată evenimentului „Cariere de Succes”. Doi oameni de succes din mediul ieșean își vor prezenta poveștile, care au fost deciziile care i-au adus acolo unde sunt astăzi și cum poate oricine să își construiască propria carieră de succes. Invitații de anul acesta sunt Constantin Obreja, tânăr antreprenor și fondator Discover Iasi, și Marius Mihai Cazacu, lector univ. dr. ing. în cadrul Departamentului de Fizică al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

De asemenea, studenții care participă la eveniment pot găsi pe pagina iasi.jobshop.ro locurile de muncă pentru studenți oferite de Vitesco, GrupSoft, CrowdFavorite și Bytex.

TUIASI Logo
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi
TUIASI este printre primele instituții de învățămînt superior de profil tehnic din țară și se încadrează în categoria universităților de cercetare avansată și educație.